Quique Setién stämmer Barça: ”Inte erbjudit mig något”


FC Barcelona har under året dragits med stora ekonomiska bekymmer. I helgen meddelande man – efter långdragna förhandlingar – att spelartruppen gått med på att sänka sina löner. En åtgärd som sparar klubben över en miljard kronor.

Men de ekonomiska problemen är inte över.    

Efter 8-2 förlusten mot Bayern München i Champions League valde man under sommaren att sparka tränaren Quique Setién – trots att han hade ett år kvar på sitt kontrakt.  

Och nu stämmer den förre tränaren klubben. 

”Ringde inte ens”

I en intervju med El Partidazo de Cope berättar Setién att han inte har haft någon kontakt med klubben sedan han fick lämna. 

Inte heller har han fått betalt eller erbjudits att bli utköpt från kontraktet – vilket resterande personer ur hans team blivit. 

– Barça har inte kompenserat eller erbjudit mig något. De har inte ens ringt för att säga att jag fått sparken, säger Setién och berättar att han fyllde i en stämningsansökan mot klubben förra månaden. 

– Det är tydligt att klubben går igenom en orolig period, något du tydligt märker när du kommer dit och som påverkar de sportsliga prestationerna. Du tror alltid att du kan hjälpa till och lösa saker inifrån, men trots att vi gav allt var det omöjligt, säger han. 

 expressen

Related posts

lämna en kommentar