Polisen efterlyser tips om en personbil från knivbråket på Nordost: “Kan vara avgörande”


Utredningen kring knivbråket på Nordost är fortsatt ganska rörig. Polisen har inte fått någon klar bild av vad som hände i måndagskväll när tre män i 20-årsåldern blev misshandlade av ett flertal personer. De skadade männen vill inte berätta och polisen har få uppgifter att gå vidare på.

– Vi vet att tre personer blev misshandlade i måndags, varav en blev huggen med stickföremål flera gånger, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg.

Det finns i nuläget inga misstänkta.

– Polisen arbetar nu vidare med att få fram motiv och bakgrund till misshandeln.

Misshandeln ska ha ägt rum utomhus i området Norra Köpmangatan och Stora Esplanadgatan i centrala Gävle vid 20-tiden i måndags.

– Polisen har kunnat höra höra alla tre målsägande, men vi kommer att behöva höra dem igen.

En personbil ska ha stått parkerad högst upp på Stora Esplandsgatan vid en återvändsgränd som sedan lämnat platsen efter misshandeln.

– Den bilen är polisen intresserad av och kan vara avgörande för att få tag på gärningsmännen. Alla som har gjort iakttagelser från den kvällen är välkomna att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14, säger Johan Thalberg.

Händelsen kommer troligen att rubriceras som grov misshandel för den som blivit huggen och misshandel för de andra två.

Igår berättade vi om en tredje person som kom in på sjukhuset med skador senare samma kväll, men, det har nu visat sig att den personen, vad man vet i nuläget, inte har något att göra med händelsen på Nordost. Den händelsen utreds från och med nu som ett separat ärende. Det har dock i utredningen kommit fram en tredje målsägande som blivit misshandlad, men som inte sökt vård för sina skador.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar