Ninjas in Pyjamas och Leeds United inleder samarbete


Ninjas in Pyjamas är en av världens äldsta e-sportorganisationer med rötter från sportens början i början av 2000-talet – och ett av de största namnen inom bland annat Counter-Strike: Global Offensive.

Leeds United är en ikoniskt Premier League-klubb som var en av de 20 originalklubbarna som deltog i Englands högsta liga när den bildades.

Nu går de två lagen samman i ett samarbete för att främja Fifa som e-sport. I sitt stall har Nip en av världens bästa Fifaspelare: Olle ”Ollelito” Arbin. Leeds har också sedan tidigare varit involverade i e-sporten genom bland annat en egen e-sportakademi.

Leeds: ”Fantastiska möjligheter”

Sedan Leeds tog sig tillbaka till Premier League får laget nu chansen att också delta i Fifa 21-ligan ePremier League.

– Uppflyttningen till Premier League har gett klubben några fantastiska möjligheter med involvering i ePremier League som är den senaste chansen för klubben att växa. Precis som Marcelo (Bielsa) har gjort med A-laget så tänker vi göra vår medverkan tydlig direkt, säger Leedsdirektören Paul Bell i ett pressmeddelande.

Ninjas in Pyjamas har letat efter en storklubb att samarbeta med under en tid och är spända på partnerskapet med Leeds.

– Ambitionen är att göra ett intryck direkt genom att integrera satsningen på sportslig prestation, interaktion med fans och kommersialisering. Vi är spända över att påbörja den här Fifa-resan tillsammans. Håll ögonen öppna för fler spännande nyheter snart, säger Hicham Chahine, vd Ninjas in Pyjamas.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

expressen

Related posts

lämna en kommentar