Mick Schumacher skriver kontrakt med Haas


Mick Schumacher, son till sjufaldiga världsmästaren Michael Schumacher, har så länge han kan minnas drömt om att få köra i formel 1. Nu är det klart att Schumacher har skrivit ett ”långtidskontrakt” med det amerikanska stallet Haas. 

21-åringen, som är med i Ferraris akademi, leder F2-serien som avgörs den här helgen. 

– Möjligheten att få vara med i Formel 1 nästa år gör mig oerhört glad, säger en Schumacher. 

Tyska Schumacher tackade Haas för förtroende och passade även på att hylla sina föräldrar. 

 – Jag har en stor kärlek till mina föräldrar. Jag vet att jag är skyldig dem allt. Jag har alltid trott att jag skulle förverkliga min dröm om att köra i formel 1, säger han och fortsätter: 

Leder formel 2-serien

– Ett stort tack måste också gå till alla fantastiska motorsportfans där ute som har stöttat mig under hela min karriär. Jag kommer att ge allt som jag alltid gör, och jag ser fram emot att göra denna resa tillsammans med Haas. 

Haas teamchef Gunther Steiner sa att Schumacher har förtjänat denna möjlighet efter sina insatser i formel 2. 

21-åringen leder formel 2-serien med 14 poäng före britten Callum Ilott inför två återstående tävlingar vid Sakhir Grand Prix i Bahrain den här helgen. 

Mick Schumacher har under hela sitt liv jämförts med sin far, men enligt honom har han aldrig påverkats av det. 

– Det har inte varit ett problem. Min pappa har alltid varit en idol och speciell för mig. expressen

Related posts

lämna en kommentar