Lionel Messi tvingas böta efter hyllningen till Diego Maradona


Diego Maradona gick bort förra veckan och i en hyllning till sin tidigare förbundskapten tog Lionel Messi av sig tröjan när han gjorde mål mot Osasuna under helgen.

Under tröjan hade Messi en matchtröja med hans egen och Maradonas tidigare argentinska klubb Newell’s Old Boys och samtidigt som Messi visade upp den kysste han sina händer innan han höjde armarna och pekade upp mot himlen.

Messi fick en varning av domaren efter att ha tagit av sig sin matchtröja – en varning som Barcelona sedan försökte få annullerad eftersom han tog av sig tröjan i syftet att hylla Maradona. 

Lionel Messi straffas med böter

Men den önskan har inte spanska fotbollsförbundet lyssnat på och nu står det klart att varningen står kvar och att Messi straffas med böter på 600 euro – drygt 6000 kronor. Dessutom får Barcelona böta 3500 kronor.

Bötessummorna är förstås struntsummor för Messi och Barcelona men klubben kommer ändå att ta ärendet till förbundets överklagandekommitté.

– Det var ett fantastiskt ögonblick. Först målet som Leo gjorde och sedan gesten han gjorde för Diego Maradona, sa Barcelonas tränare Ronald Koeman till spansk tv efter Messis hyllning.

LÄS MER: Messis fina hyllning till Diego Maradona
LÄS MER: Ber om ursäkt efter orden om Leo Messi
LÄS MER: Messis starka kritik efter övergångenexpressen

Related posts

lämna en kommentar