Malmö Redhawks Emil Sylvegård kritisk efter den tappade ledningen mot Linköping


Mönstret är bekant för Malmö Redhawks.

Ledning med 2-0 mot Leksand slutade i förlust med 3-4.

ledning med 3-0 mot Linköping slutade i förlust med 3-4.

Ännu en gång var det i tredje perioden som raset kom, efter bra inledningar på matcherna.

Det gör Emil Sylvegård kritisk.

– Vi har 3-1 med sex minuter kvar. Vi behöver inte på något sätt gå för mer. Det är bara att låta dem chansen. Om man behöver lägga en icing så får man göra det. Vi måste spela smartare och mer ödmjuk. Vi tar en dålig utvisning och vi får inte ut puckarna. I det läget måste man vara hundraprocentig i sitt försvarsspel. Vi har tydligen inte fattat vad ödmjukhet är, säger han.

Nu har ni bjudit bort fem poäng till lag på nedre halvan på de två senaste matcherna.

– Jag sa det före att det var en sjukt viktig match. En riktig sexpoängsmatch. Så står man här igen och har pissat bort det. Det finns ingen anledning till att vi ska vara så oödmjuka. Vi måste inse verkligheten och var vi ligger i tabellen.

Malmö Redhawks ligger sist i SHL

Sanningen är hård för Redhawks. Man parkerar sist i tabellen och de två sista lagen efter 52 omgångar får spela för att hålla sig kvar i den högsta serien.

– Finns det någon magisk dryck så man blir ödmjuk? Alla måste fatta. Om man inte gör det så räcker det väl att titta i tabellen. Det är väl ett wake up call om något, säger Emil Sylvegård.

Är det undvika de platserna det handlar om nu?

– Just nu är det så. Vi måste bort därifrån och sanningen är att de två sista lagen möts, och ett åker ur. Det är den verklighet vi lever i. Vi vill inte vara där, men då häller det också att inse verkligheten. Leder vi matcher måste vi stänga ner och inte bara ge bort saker. Det här känns bara skit just nu.

LÄS MER: Rögles urladdning – efter coronapausen
LÄS MER: ”Är bedrövligt – vad fan ska man säga?!”
LÄS MER: Sågade egna laget – då vände LHC mot Malmöexpressen

Related posts

lämna en kommentar