Luleå: Luleå vinner efter Jesper Frödéns matchstraff


Luleå visade sig vara klart starkast i tisdagens derby och tog sig förbi Skellefteå i SHL:s tabel.

Einar Emanuelsson prickade stolpen i den sjunde minuten och på returen hade Pontus Själin inga problem med att göra matchens första mål.

Därefter underkände situationsrummet Arttu Ilomäkis 2-0-mål men Luleå utökade i stället i den andra perioden genom Petter Emanuelsson som satte pucken med ett distinkt avslut efter en kontring.

Ännu tyngre för Skellefteå blev det i slutet av den andra perioden när hemmalagets målkung Jesper Frödén fick matchstraff. Han armbågade Juhani Tyrväinen och Luleå fick inleda den sista perioden med flera minuters powerplay efter att Jesper Frödén blivit utvisad i 5+20 minuter.

Jesper Frödén fick matchstraff mot Luleå

Det ledde till att Petter Emanuelsson kunde sätta sitt andra mål i matchen i början av den sista perioden och Luleå vann till sist med 4-0.

– Jag reagerar inte jättemycket på den där situationen om jag ska vara ärlig, säger experten Niklas Wikegård om Frödéns matchstraff i C More.

– Jag är inte lika upphetsad som resten av publiken här tänkte jag säga, men det är ingen publik här.

Wikegård konstaterar att det går nog att se situationen på olika sätt och hans kollega Sanny Lindström tycker att domarna gjorde rätt.

– Jag tycker absolut inte att det ska vara någon vidare avstängning men jag köper att det är ett matchstraff, säger experten i C More.

LÄS MER: ”Är bedrövligt – vad fan ska man säga?!”
LÄS MER: ”Sitter kvar på bussen – det ser riktigt illa ut”
LÄS MER: ”Är en toppkandidat till bästa spelaren i landet”expressen

Related posts

lämna en kommentar