Gemensam satsning ska rädda julhandeln i city


Mellan Gevaliapalatset och Bankhuset på Nygatan står en kontorsbod som ska fungera som pick up-point – alltså ett ställe där beställda varor kan hämtas.

Platsen är vald med omsorg. Tanken är att kunder ska kunna göra en u-sväng vid Stortorget och parkera strax utanför ingången till Hits for you.

– Kunden betalar med swish. När vi har handlat bestämmer vi en tid för upphämtning. Vi kan lämna varorna direkt vid bilen, säger Malin Vester som ansvarar för bemanningen av kontorsboden.

Vanligtvis jobbar personalen i hennes företag Vester Design med bröllop och event.

– Men efter den senaste tidens restriktioner har nästan allt avbokats, så då passar det bra att göra det här istället, säger Malin Vester som räknar med att sysselsätta mellan tre och fyra personer.

Bakom idén står Gävle City, Gallerian Nian, Flanör och fastighetsägaren Diös.

– Vi började jobba med det här för 1,5 vecka sedan, så allt har gått väldigt fort, säger Daniel Swärd som är centrumsamordnare på Gävle City.

Som tidningen skrivit förut har många butiker i Gävle redan anpassat sig till coronarestriktionerna på olika sätt. Call and collect, som den nya tjänsten kallas, omfattar alla 130 butiker som är medlemmar i Gävle City.

– Det här är en superlösning för att nå ut till kunder och samtidigt undvika folksamlingar i butikerna, säger Jonathan Gröning som företräder både Flanör och Diös.

Tjänsten är tidsbegränsad till december och gratis för både butiker och kunder.

– Cramo har sponsrat kontorsboden och Gävle kommun lånar ut marken och betalar elen, resten av kostnaden står vi för. Eftersom många planerade event har ställts in under pandemin har vi fått över pengar i kassan, säger Emma Svedberg, eventansvarig på Gävle City.

► Dagens fråga: Vad tycker du om att kunna beställa och hämta upp julklappar i centrum?arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar