Gais utreds för matchfixning – hela truppen förhörs


Flera matcher som Gais spelade under 2019 misstänks vara föremål för matchfixning och GT kunde i förra veckan berätta att en polisutredning är inledd. Både superettaklubben och Svenska fotbollförbundet har underrättats om den pågående utredningen, som i synnerhet rör matcher som Gais var involverade i. 

– Det jag kan säga är att utredningen riktar sig mot kriminella nätverk som vi har riktad verksamhet mot sedan tidigare. Det är en utredning som går mot kriminella nätverk. Vi fokuserar inte på Gais eller att Gais skulle vara inblandade som förening, utan att Gais-matcher möjligtvis – eller att det tyder på att Gais-matcher har använts av kriminella nätverk, sa Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, i förra veckan.

Gais ordförande Jonas Andersson kommenterade utredningen

 

Texten uppdateras.

LÄS MER: Matchfixning utreds: ”Kriminella nätverk”expressen

Related posts

lämna en kommentar