Det händer tisdag 1 december: Träffpunkt, utställningar


ARRANGEMANG

GÄVLE

Träffpunkt för seniorer: Kl. 11.00 Promenad med träffpunkt för seniorer på Brynäs, träff vid minigolfen i Stenebergsparken.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

God man: Gillar du ordning och reda? Bli god man! Vi behöver dig. Tack vare dig får flera människor det som de har rätt till. Anmäl ditt intresse på uppsala.se/bligodman Vi bjuder då in dig till en informationsträff. Den är digital i höst på grund av coronapandemin.

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

09.00 – 11.00 Seniorradion med Karin Fagerlund och Mariann Minell. Möte med Demensdiakonen Anna Lena Hyfson. Vi måste prata mer om demens och söka vård i tid. F. d Stadsarkitekten Gunnar Lidfeldt och Mariann Minell vandrar i Nobelparken. Kanske Gävles mest anonyma park. Krönika med Åke Sahlin. Vi kollar isen på Gävles skridskobana på Rådhustorget. Blueskvarten med Sven-Erik Lundberg.

13.00 – 14.05 Radio Gävle Extra. Den vackraste visan. Torgunn Jansson om Ola Magnell och hans musik.

16.00 – 18.00 Seniorradion med Karin Fagerlund och Mariann Minell.

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Profilen Konst & Ram: Göteborgaren Anders Hultman ställer ut sina naivistiska målningar. Utställningen pågår 21/11 – 5/12. Öppettider: Vardagar 10.00-18.00, Lörd 10.00 – 13.00.

Little Art Cakery: 28 nov – 18 dec. ”Skepp och Landskap” av Berit Norrbelius Lindberg. Öppet tisdag-fredag 11-16, lördag-söndag 12-17.

Galleri Kulturkiosken: Tisdag 15-18, Onsdag 15-18, Torsdag 15-18, Lördag 12-15. Serier om trans & trams av Olivia Skoglund, som nyligen debuterat med sitt självbiografiska seriealbum. Pågår fram till och med 8/12. Kulturkiosken, Timmermansg 4, Gävle. Max åtta besökare samtidigt i lokalen, håll avstånd.

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Konsthallen: Trettio tankar om grafik. Gävle Konstgrafiker 60-årsjubileum! Utställningen presenterar föreningens ca trettio medlemmar, ”Årets blad” genom åren, en gemensam installation och en prova på-verkstad. Fri entré!, Konsthallen (Vi tar ansvar och håller avstånd). Kl 12-15.

Kulturcentrum: Grafik. Grafikutställning skapad av Kulturskolans bild och formelever. 19/11-13/12, Tillgången, Kulturcentrum Sandviken Måndag-Torsdag 10-19, Fredag 10-18, Lördag-Söndag 11-15.

ÖSTERFÄRNEBO

Österfärnebo bibliotek: ”Stålbo – Oppsjö bruk 350 år”. Produktionen var under några år störst i Gästrikland. Utställningen visar livet vid det då livliga bruket längs Stora gävlevägen. Öppettider: må 13-18, Ti 10-12 samt 13-16, On 10-12 samt 13-16, To 10-12 samt 13-18, Fr stängt. Utställningen öppen till och med 17 december.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Biblioteket i Skutskär: Bengt Söderhäll, ”Divid – att vända sig om”. Teckningar, texter och sånger i lekens tecken. Utställningen pågår 17 november – 5 december. Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider: Mån-ons 10-19, Tor-fre 10-19, Lör 10-13, Sön 13-16.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar