Väsbys nya jätteskräll – lämnar jumboplatsen


Det var toppen mot botten som möttes i en svängning match under söndagseftermiddagen. Björklöven kom in i mötet med 35 poäng och nykomlingen Väsby med blott 11 poäng. 

Men att det var två lag i olika ändar av tabellen märktes inte på isen. 

Efter att Väsby tagit ledningen med 1-0 i mitten av den första perioden var det Björklöven som tog tag i matchen genom bland annat ett straffmål av Oskar Steen och vände till ledning med både 2-1 och 3-2.  

Men trots ledningen kunde gästerna från Umeå inte stänga matchen. 

Johannes Nilssons powerplaymål med knappa fem minuter kvar av den andra perioden gjorde att det var helt jämt inför den tredje. 

Väl i den tredje perioden var det hemmalaget som visade sig vara vassare. Efter storspel av Linus Ryttar i Väsbys mål var det Gustav Bouramman sköt in 4-3 i för hemmalaget i powerplay. Lubomir Fetkovic punkterade sedan matchen med sitt 5-3-mål i tom kasse. 

Väsbys tränare Viktor Tuurala gläds med sin storspelande målvakt i intervjun med C More efter matchen. 

– Han har varit här ett tag och jag har sett honom gnugga på i flera år. Vi har haft många roliga samtal, men många tuffa samtal under vägen och därför är det kul att han får visa för sig själv och alla andra att han håller på den här nivån. 

Segern innebär att Väsby tar sin andra raka seger efter nio raka förluster. Det gör att man nu lämnar över jumboplatsen till Kristianstad. 

– Vi möter ett väldigt bra lag. Det vill jag poängtera. Men nu vet hela jävla hockey-Sverige att vi också är ett bra lag, säger Tuurala i C More.   

Björklöven är alltjämt tvåa efter serieledande Timrå i en haltande tabell. expressen

Related posts

lämna en kommentar