Emil Larsson anmäls – efter otäcka tacklingen på Oscar Sundh


Det var i slutet av matchen de otäcka scenerna uppstod. Örebro ledde med 2–1 när Oskarshamns Oscar Sundh gick för en kvittering när han försökte nå anfallszon, men fick i stället ta emot en tackling av Emil Larsson. Sundh blev liggandes på isen helt orörlig. 

Men IKO-spelaren kunde till slut lämna isen på en bår med hjälp av sjukvårdspersonal. 

– Det tog riktigt illa. Sundh har varit med om otäcka smällar och fått tacklingar tidigare i karriären. Så händer det igen. Usch, säger kommentatorn Stefan Klemetz i C More.

Riskerar straff

Nu riskerar Emil Larsson att straffas för tacklingen. SHL:s situationsrum har anmält tacklingen till disciplinnämnden som ska avgöra ett eventuellt straff. 

Örebros Emil Larsson kommer från sidan och tacklar Sundh och den initiala träffen tar i huvudet. Sundh är inte medveten om att Larsson kommer från sidan då han har två andra Örebrospelare mot sig som puckförare. Larsson kommer från sidan och tacklar Sundh. Första kontakten sker mot huvudet som får en rotation”, står det i anmälan. 

Sundh gav under kvällen lugnande besked.

– Han är körd till sjukhus och vi vet inte så mycket mer än att han har sagt till sin flickvän att han är okej, säger Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg till SportExpressen.expressen

Related posts

lämna en kommentar