Dags att slå ihop flygbolagen


Efter det att coronan lagt sig är det ett gyllene tillfälle att slå ihop SAS, Norwegian, Finnair och de baltiska flygbolagen i Estland, Lettland och Litauen till ett enda stort bolag.

Varför det, undrar ni. Jo, nu har vi sett hur det går när det krisar till sig. Alla bolagen har stora problem. Ju större de är ju hårdare faller de brukar man säga, men samtidigt, ju större man är ju starkare är man när det börjar svaja nästa gång.

Litauen 2,9 miljoner invånare, Lettland 2,0 milj., Estland 1,4 milj., Finland 5,5 milj., Norge 5,4 milj., Sverige 10,5 milj. och Danmark 5,8 miljoner invånare. Totalt blir kundunderlaget 33,5 miljoner. Internationellt en ganska skaplig siffra för våra breddgrader. Naturligtvis måste det nya bolaget ha ett neutralt namn som alla de uppräknade länderna känner sig tillfreds med.

Tror det är hög tid att göra något vettigt inom flygbranschen.

Bigglesarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar