Uppvisning i försöken – nya framgångar i finalen


Hemmatränaren Nordström vann Sveriges största tvååringslopp Uppfödningsloppet med Revelation i fjol. Han vann även loppet 2012 med Denim Boko.

Inför årets upplaga av det klassiska loppet, kördes för första gången 1926, hade Nordström det rejält förspänt efter förkrossande dominans i uttagningarna. Han fick med sig en trio till finalen efter triumfer med Good Vibes och Islay Mist Sisu.

 Den sistnämnda vann knappt före stallkamraten Felix Orlando. En enastående bedrift och när mållinjen passerades i årets upplaga höll Islay Mist Sisu tillsammans med Peter Ingves knappt undan före en urtapper Mellby Jinx.

Fjolårets siffror med (3 329 898 kronor) inkört är med marginal slagna. Nordström har en kanonsäsong bakom sig och stallet har kört in nästan sju miljoner kronor efter framgångar i flera årgångslopp.

 På träningslistan finns det ”bara” 40 hästar och ingen häst är över fyra år. 

Tre av dessa har sprungit in över en miljon kronor under året.

Önas Prince vann Breeders Course för de treåriga hästarna. Grande Diva Sisa har varit med i flera stora finaler och under året och belönades med seger i Stosprintern. Förutom vinsten med Islay Mist Sisu blev Felix Orlando trea och Good Vibes femma.

 Totalt körde stall Nordström in närmare 1,9 miljoner kronor under lördagen.

 Imponerande.

Per har en fantastisk förmåga att ta fram talanger och hans hästar i uppfödningsloppet blir spännande att följa under karriären.

Robert Bergh var påtagligt irriterad efter V75-2. Det dröjde innan loppet kom i väg och det såg minst sagt stökigt ut på den sista volten.

–Det är tragiskt. Jonny Staf har en domarkår du ska vara stolt över och de vill vara stolta själv men nu får det fan bli någon ändring. Du har jobbat ett år nu, se nu fan till att få ordning på det här, sa Robert Bergh i TV 12.

Jag förstår inte varför vissa saker tar så lång tid.

Förra lördagen körde Jonas Moberg bakom Gandalf Jaam utanför bangränsen under merparten av slutsvängen. Trots att segern blev knapp fick segern behållas. 

Redan i februari var Jörgen Westholm i samband med Remarkable Feets V75-seger på Solvalla på fel sida om flera pinnar genom slutsvängen.

Varför har ingenting hänt med reglementet sedan dess?

 

 Katja Melkkos har också ett toppår bakom sig. Stallets flaggskepp Elian Web fick dock oväntat ge sig från ledningen trots lågt tempo. Vann loppet gjorde superskrällen Västerbo Exact som vandrat genom klasserna i travets elitserie genom åren. Det svänger snabbt. För fyra starter sedan var Västerbo Exact ute i ett breddlopp och blev tvåa och fick fem tusen kronor. Segern i Gulddivisionen belönades med 150 000 kronor!

Melkko lämnade inte Jägersro segerlös. Exaudio Vici inledde omgången. Jorma Kontio körde till ledningen efter ett halvvarv och drog upp farten efterhand och vann ohotad. Exaudio Vici tågade undan på bra vis och kommer att springa in fina pengar på sin härliga vilja och rejäla fysik.expressen

Related posts

lämna en kommentar