Oskarshamns ilska efter tacklingen på Oscar Sundh


När Örebro besegrade Oskarshamn på hemmaplan kom allt eftersnack att handla om tacklingen som Oscar Sundh fick av Emil Larsson i slutet av matchen. Sundh blev liggandes orörlig innan han fördes av isen och åkte med ambulans till sjukhus.

Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg säger att Sundh berättat för sin flickvän att han är okej men han rasar mot tacklingen från Emil Larsson.

– Hjärnskakning har han ju men man måste ju kolla så att han inte har någon blödning i huvudet. Får du en sådan ”blindside” påverkar det huvudet, när du inte har någonstans att se upp överhuvudtaget, säger Fröberg.

Thomas Fröberg rasar efter tacklingen

Vad säger du om situationen där Sundh blev tacklad?

– Det är bedrövligt, bedrövligt. Jag är rädd att jag säger för mycket för det kokar i kroppen inombords. Det kokar i mig ska du veta. Det är så illa, att vi inte ser situationen och att de inte visar en sådan situation för vi vet vad utgången är. Det är en stor diskussion efteråt om vad som är rätt och inte rätt men domaren måste ha en chans att se när det är en sån ful grej. 

– Vi vill ju ha bort det här i svensk ishockey och så bara kommer det bara gång, på gång, på gång. Och så har vi inte en chans att se, utan situationsrummet ska se det dagen efter. Han kommer bli avstängd i morgon, det vet vi. Jag tycker det är rentutsagt bedrövligt, han som sköter det och ska visa det på jumbotronen borde gå en kurs och ärligt talat bli avstängd.

Fröberg fortsätter:

– Det är bedrövligt. Visa repriser kan du göra på en offside 3-4 gånger men du kan inte visa en sån här situation för att hjälpa domaren på vägen… Det är under all kritik.

Domaren förklarar beslutet

Även i C Mores studio delar man ut kritik och man riktar den mot domarna som tog beslutet att inte ens ge Emil Larsson en tvåminutersutvisning.

– Det är en jättedålig tackling av Emil Larsson som förstör hela kvällen och det blir inte ens utvisning, säger Niklas Wikegård.

Johan Tornberg håller med.

– Det här är inte okej någonstans i min bok och inte i någons bok tror jag.

Domaren Sören Persson berättade om situationen i C More.

– Vi bedömer att Örebrospelaren inte gör en uppåtgående rörelse. Huruvida tacklingen tar i huvudet kan vi inte avgöra på isen. Vi är fyra domare där ute som är överens, säger Persson.

– Vi får tyvärr ingen repris på jumbotronen, vilket är lite beklagligt. Det hade vi gärna velat ha.

Örebro vann med 2-1 efter att Glenn Gustafsson avgjort i mitten av den sista perioden.expressen

Related posts

lämna en kommentar