Degerfors förlorade mot Eskilstuna


Förutsättningarna var enkla. Degerfors behövde vinna mot AFC Eskilstuna för att bli klart för allsvenskt spel 2021. Men det skulle visa sig vara svårare i praktiken än i teorin.

Redan i inledningen av matchen var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen, och med ungefär en kvart spelad kunde Wilhem Loeper rinna igenom och komma ensam med Ismael Diawara. Där och då var det 1-0 till AFC Eskilstuna. 

Och en liten stund senare skulle det komma mer när Samuel Nnamani kunde nicka in en boll som en helt ostörd Chidi Omeje kunde servera från höger. 

2-0 till AFC Eskilstuna i paus, och i andra halvlek hade de bud på mer samtidigt som Degerfors endast hade tre skott på mål under hela matchen. Efter 90 minuter var det dock fortsatt 2-0 på resultattavlan och AFC tog tre viktiga poäng i bottenstriden. 

Men Degerfors har fortfarande möjlighet att bli klart för allsvenskan under lördagen. Jönköpings Södras bortamatch mot Ljungskile fick uppskjuten matchstart, från 15.00 till 17.00 på grund av en vattensjuk plan. Om J Södra tappar poäng är Degerfors, trots förlusten klart för allsvenskt spel till nästa säsong.expressen

Related posts

lämna en kommentar