Länskonsten inställd – och det mesta annat i kulturväg


Det är sent i november och dramatiska tider. Statsministern uppmanar oss att ha tråkigt för att knäcka den lilla rackaren till virus. Nu får vi bara vara åtta personer tillsammans, vilket omöjliggör mycket roligt.

I detta sammanhang har kulturlivet visat sig mycket inställsamt. I veckan har besked om inställda arrangemang kommit slag i slag, precis som i våras.

På torsdagen meddelades att årets länskonstutställning inte blir av. Den skulle ha öppnat på Kulturcentrum Sandviken 12 december.

Det är första gången på i alla fall 60-70 år som den jurybedömda utställningen inte blir av, enligt Kiki Larsson, ordförande för snart hundraåriga Gävleborgs Länskonstförening.

– Det är tråkigt men vi kan inte utmana ödet. Bara tanken på att någon skulle bli smittad, det är ju inte roligt. Vi får acceptera att det är en sån här tid nu. Det hade kunnat vara värre, det hade kunnat vara krig, säger Kiki Larsson.

Det hade kunnat vara värre, det hade kunnat vara krig

Redan på måndagen meddelade Gävle teater att resten av året är inställt. De försöker att flytta sina föreställningar till 2021.

Grannen Folkteatern tog samma beslut samma dag.

Även årets fem resterande arrangemang på Gävle konserthus är inställda.

Även alla offentliga arrangemang på Kulturcentrum i Sandviken.

Galleri K i Gävle kör klart sin nuvarande utställning med Peter Kautzky – men ingen trad. julutställning.

Etc.

Hur länge ska vi ha det så här? Ingen vet. AB kultur rekommenderar raska promenader och stearinljus mot tristess och mörker, samt några riktigt bra tv-serier och kul smal film. Återkommer med tips.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar