Kan ta steget upp – tio år efter magiska säsongen | Ettan


Historien om IFK Värnamos magiska 2010 har berättats tidigare.

Det var då ett lag fullt med talangfulla spelare tog steget upp i superettan, och många av spelarna tog senare stora kliv vidare i sina karriärer.

Viktor Claesson, Loret Sadiku, Simon Thern, Joseph Baffo och Jonathan Ring var några av namnen i den truppen.

Victor Eriksson, född 2000, var bara tio år senast Värnamo avancerade från Ettan.

Nu kan han vara med om en ny historisk säsong som kan krönas under lördagen.

– Snacket går på stan hela tiden. Jag är ju härifrån det skulle vara kul att vara en del av ett vinnande lag i Värnamo. Det har varit mycket snack om året IFK gick upp i superettan 2010, det skulle vara kul att upprepa det tio år senare, säger han.

Jag var inte där och kollade när de gick upp, men jag kommer ihåg det. Det är kul att veta att det funnits så bra spelare i Värnamo. Man får en större tro om att man själv också kan gå långt i karriären.

Med två omgångar kvar har hans lag tre poäng ned till Landskrona på andraplatsen inför lördagens möte med tabellfyran Lindome på bortaplan, en match som börjar 13.00 och sänds på SportExpressen Play.

– Matchen som kommer ser jag fram emot. Vi gjorde en bra match mot Landskrona senast och även mot Utsikten, vi är i form, säger Victor Eriksson.

Fyra raka förluster

Värnamo har varit i strålande form under stora delar av säsongen men haft en riktig dipp under hösten. Fyra raka förluster inför oavgjorda mötet med Landskrona senast har gjort att toppstriden hårdnat.

– Men nu känns det som vinarna vänt igen, vi är tillbaka där vi var i början. Vi hade en del avstängningar, skador och så har man alltid någon tyngre period under en säsong. Vi snackade mycket om att hitta tillbaka dit vi var i början av säsongen där alla kämpar för varandra och med en vinnarmentalitet, säger 20-åringen.

Jonas (Thern) kan sin grej. Han har erfarenheter som ingen annan har och är väldigt bra både taktiskt och träningsmässigt.

Försvarsspelaren Eriksson har spelat samtliga minuter i Ettan Södra den här säsongen.

– Säsongen för min del har sett ganska bra ut, jag har startat och spelat alla minuter och mår bra och har inga skavanker. Nu får jag vara lite försiktig med sista gula kortet bara, klarar jag mig nästa match skulle det vara kul att kunna spela alla, säger Victor Eriksson som står bokförd för tre varningar i år.

Han har Värnamo Södra som moderklubb och kom till IFK under 2018 då föreningen åkte ur superettan och fick börja om i Ettan.

Nu är han på god väg att vara med och föra laget tillbaka.

 

Toppstriden i Ettan Södra

Värnamo leder serien med 59 poäng och +32 i målskillnad.

Landskrona ligger tvåa med 56 poäng och +23.

De två lagen gör upp om förstaplatsen som innebär direktuppflyttning till superettan och andraplatsen som leder till kval.

Två omgångar återstår och Värnamo ska möta Lindome på bortaplan och Assyriska IK hemma nästa helg.

För Landskronas del väntar Assyriska borta på lördagen och nästa helg Motala på hemmaplan.

Alla matcher sänds på SportExpressen Play. expressen

Related posts

lämna en kommentar