Johanna Holmbom gör comeback i Falun


Svåra skador har förstört stora delar av Johanna Holmboms karriär. Hon har därför slutat mer än en gång tidigare.

Sedan 2014 har hon inte fått spela en enda hel säsong och efter 23 poäng på elva matcher i fjol var det dags för ett nytt mardrömsbesked.

29-åringen la ner karriären och har denna säsong – under Faluns comebackår i innebandyns SSL – agerat assisterande till huvudtränaren Daniel Dalbjer.

Johanna Holmbom gör comeback

Men nu kan SportExpressen avslöja att Johanna Holmbom gör comeback på planen och återigen drar på sig Faluns rosa tröja.

Holmbom, som vann SM-guld med Kais Mora 2015 men tillhört Falun sedan 2018, är spelklar och redo att ställas mot nästjumbon Jönköping på söndag.

I en intervju med SportExpressen 2015, då en knäskada stoppade hennes VM-medverkan, svarade Johanna Holmbom på frågan om varför hon ständigt blir korsbandsskadad.

– De har forskat mycket på vad det kan bero på. Det är lite ärftligt, men jag har ingen i släkten som har hållit på så mycket med idrott som jag. Men drar man ena korsbandet drar man ofta det andra. Jag har inte fuskat med rehaben i alla fall.

Johanna Holmbom har gjort 25 landskamper och totalt 23 poäng i den blågula landslagströjan.

SportExpressen sänder alla matcher från SSL denna säsong. Sändningen från Jönköping-Falun på söndag startar klockan 12.50.expressen

Related posts

lämna en kommentar