Hur ser dina helgnöjen ut nuförtiden?


Hur ser dina helgnöjen ut nuförtiden?

Stina Wiksell, 18, studerande, Bomhus

– Jag stannar hemma, hänger med kompisar och spelar spel. Vi skulle ha haft en 200-dagar till studenten-fest i helgen men den blev ju inställd, eller bara för klassen. Jag fyllde 18 efter att pandemin hade brutit ut, så jag kunde inte gå ut på krogen innan det.

Liisa Hellbom, 65 plus, pensionerad lärare, Brynäs

– Jag saknar att gå ut och äta på restaurang, att gå på konserter och teater. Under sommaren var jag på uteservering, men annars har jag undvikit restaurangbesök inomhus. Egentligen är det inga större förändringar för mig annars med de restriktioner som kommer nu. Jag fortsätter att följa restriktionerna. Min dotter har handlat åt mig hela pandemin.

Ramin Hassan Zadeh, 24, entreprenör, Gävle

– Jag går inte ut på krogen, jag vågar inte, det är för många som är ute. De nya restriktionerna tycker jag alltså är bra. Man ska vara rädd om varandra.

Tham Nguyen, 26, engelsklärare, Bomhus

– Jag har just kommit från Vietnam och bara bott i Sverige i två månader. Där är det väldigt annorlunda, alla 90 miljoner invånare måste ha ansiktsmask till exempel, så jag känner mig mycket friare här. Jag tycker dock att det är rimligare att låta krogarna ta ansvar för att folk håller två meters distans till varandra även sent, än att ha regler som den om att krogarna måste stänga 22.30 som kommer i dag.

Mats Eriksson, 46, arbetsledare, Skutskär

– Jag åker mycket mer till sommarstugan nu än tidigare. Nästan varje helg blir det nu, innan pandemin var det kanske en gång i månaden högst och det kommer bli mycket mer i vinter än vanligt också. Vad gäller krogen var jag nästan ingenting på den innan ändå, så där är det i stort sett ingen skillnad.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar