Frida Karlsson tappade känseln i fingrarna i Bruksvallarna


Frida Karlsson stod i målfållan och försökte blåsa varm luft på sina frusna händer, men det hjälpte inte. Till slut tryckte hon dem mot sin hals i jakt på värme.

Vad hände egentligen?

– Det är inte första gången det blir så där, säger Frida Karlsson när SportExpressen träffar henne en stund senare.

Då mår fingrarna bättre.

– Jag vet att jag ska egentligen tävla i tumhandskar, för jag tränar alltid i tumhandskar. Men…när jag tävlar tänker jag att jag ska vara extra snabb i fingerhandskar. Men det håller aldrig. Jag går alltid i mål och känner inte ens händerna, säger Karlsson och skrattar uppgivet.

– Jag kanske ska tänka om där!

Mamma Mia Karlsson hoppas få henne i tumvantar framöver.

– Jag brukar säga att vi min familj åker vi alltid med tumvantar. Men jag såg ju också att hon tog på sig sina tunna vantar i dag när det var dags för start. Hon har i alla fall åkt tävlingar i tumvantar förut!

Frida Karlsson slutade tvåa

Det var fyra minusgrader och hård vind i Bruksvallarna när damerna gjorde upp över 10 kilometer klassiskt i deras första tävling för säsongen.

Frida Karlsson slutade 3,2 sekunder bakom Ebba Andersson.

– Det var kul att stå på startlinjen igen. Sen är det så här…man märker av att det är första loppet. Man är lite stressad i åkningen och just med min ljumske har jag inte diagonalat på länge. Jag är väldigt nöjd, säger Karlsson.

Hämmades du av den där känningen i ljumsken?

– Jag vet inte om jag hämmades just i dag. Jag känner att jag inte har det här naturliga flowet i diagonalen, men stakningen sitter där den ska – den har jag ju fått träna extra mycket på nu.

I helgen fortsätter tävlingarna i Bruksvallarna med sprint i klassisk stil på lördag och nya distanslopp på söndag, 10 och 15 kilometer fristil.

Nästa helg är det sen dags för världscuppremiären i finska Ruka.

 

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – allt du behöver veta

LÄS MER: Ta ut ditt fantasy-lag i längdskidor – vinn priser  

LÄS MER: Sveriges 10 största skidtalanger: ”Är ett muskelberg”

Blev tvåa i premiären i Bruksvallarna – bara tre sekunder efter Ebba Andersson.expressen

Related posts

lämna en kommentar