Lotta Schelin berättar i Malou i TV4 om hemliga förhållandet: ”Skapades rädsla”


Det kändes rätt direkt och jag föll så hårt, eller vi för varandra kanske jag ska säga. Jag levde i tron att det var mitt livs kärlek och att ingenting någonsin skulle kunna ändra på det.”, skriver hon i självbiografin ”I huvudet på Lotta Schelin” om när hon som 17-åring blev kär.

I TV4:s ”Malou efter tio” berättar den tidigare fotbollsstjärnan om relationen som var tvungen att hållas hemlig i fyra års tid. Tjejens hon träffade föräldrar accepterade inte förhållandet. 

– Det kom så långt att hon berättade för sin mamma och så skapades det rädsla kring det. Det som kom tillbaka, det skapades så mycket rädsla att det kändes farligt att prata om det. Det är klart att när man var i den åldern och känner som man gör, med en sitt livs kärlek där och då. Varför jag berättar det är för att det är en viktig historia, det här var på 2000-talet, säger hon i programmet.

”Levde med den hemligheten i fyra år”

I sin bok skriver Schelin om hur det var att vara mitt i det:

Allt blev kristallklart i samma ögonblick som hon berättade om vårt förhållande för sin mamma. Det landade inte väl – för att tala klarspråk tog det hus i helvete, allt blev kaos och mamman bröt ihop. Homosexualitet var att ta allt för långt.

I dag ser 36-åringen tillbaka på hur den tiden påverkade henne.

– Jag analyserar hur det påverkade mig att komma dit och gå tillbaka, och sedan leva med den hemligheten i fyra års tid. Det måste påverka en mycket, säger hon i ”Malou efter tio” och berättar att hennes egen familj alltid har accepterat henne för den hon är.

– För min familj har det alltid varit lika självklart som vem syrran gifte sig med.

LÄS MER: ”Det var sjukt hur han bröt ned oss spelare”

Avbryter intervjun: ”Jag vill gå och fira det här”expressen

Related posts

lämna en kommentar