Hockey-VM flyttas från Belarus till Ryssland, enligt The Hockey News


Det var i augusti som landets president Aleksandr Lukasjenko omvaldes till president. 

Sedan dess har Belarus skakats av stora protester och demonstrationer i huvudstaden Minsk. 

I maj nästa år är tanken att Belarus arrangerar hockey-VM tillsammans med Lettland. 

Lettland behåller sina matcher

Men så verkar det inte bli. 

Enligt The Hockey News-journalisten Ryan Kennedy ska internationella ishockeyförbundets ordförande, Rene Fasel åka till Ryssland för att föra diskussioner med Rysslands hockeyordförande, Vladislav Tretjak. Syftet med resan är att Moskva ska ta över Belarus matcher. Samtidigt kommer Lettland få behålla sina matcher.

Aleksandr Lukasjenko har under hösten anklagats för valfusk, övergrepp på demonstranter och brott mot mänskliga rättigheter. Landets ordförande i hockeyförbundet, Dmitry Baskov, har under veckan anklagats för inblandning i dödsmisshandeln av regimkritikern Raman Bandarenka.

Texten uppdateras. 

https://twitter.com/THNRyanKennedy/status/1329502151110955008

expressen

Related posts

lämna en kommentar