Erik Hamrén lämnar Island – som föll mot England


Sena matchavgöranden har blivit Islands signum under Erik Hamrén.

Laget inledde årets Nations League med att förlora mot England i september efter en straffspark på tilläggstid, då hann dessutom med att bränna en egen straffspark i slutet av matchen.

Mot Ungern i torsdagens EM-playoff så tappade man en 1-0 ledning till förlust i matchens slutskede och i Nations League mötet med Danmark i söndags tappade man en ledning till förlust i den 92 minuten. 

Under onsdagens avslutande Nations Leagueomgång ställdes man mot England på Wembley och då var det inte något snack om saken då England vann med klara 4-0.

”De spelar Tiki Taka”

Det var ett passivt Island kom in helt fel i matchen och England tog ledningen med 1-0 när Declan Rice nickade in sitt första landslagsmål efter 20 minuter.

Sedan stal Chelseas Mason Mount som rubrikerna med sitt 2-0-mål. 

21-åringen startade ett anfall ute till vänster och väggspelade sig med korta passningar igenom ett passivt isländskt försvar. När inlägget väl slogs in i boxen fanns Mount redan på plats i straffområdet och tog sig enkelt förbi de isländska försvararna med en kroppsfint och rullade in bollen till 2-0 som stod sig till halvtid.  

– Det spelar lite tiki taka där, säger C Mores Anders Andersson i sändningen. 

Förre Bajaren utvisad

Om det såg dystert ut vid 2-0 så skulle Island drabbas av ytterligare bakslag i den andra halvleken.

Den förre Hammarbyspelaren Birkir Saevarsson drog på sig sin andra varning i matcher och visades ut i den 54:e minuten efter att ha dragit ner Saka.  

– Han kan nog inte känna sig allt för nöjd med den där tröjdragningen, det där var väl det sista Erik Hamréns Island behövde, säger C Mores Christopher Kviborg i sändningen. 

Inbytte Jadon Sancho hann sedan vara på planen i endast fyra minuter innan han spelade fram Phil Foden till 3-0 med tio minuter kvar. Foden blev sedan tvåmålskytt – hans två första i landslaget – då han fyra minuter senare sköt in 4-0 vid stolproten från distans.  

4-0 till England innebär Islands sjätte raka förlust i Nations League. Island slutar klart sist i gruppen utan att ha tagit en enda poäng och får nu ladda om i Nations Leagues B-division.

Positivt för Island var att däremot Norrköpings 17-årige supertalang Isak Bergmann Johannesson fick komma in och göra sin landslagsdebut i den 88:e minuten då han ersatte Birkir Bjarnason.expressen

Related posts

lämna en kommentar