Efter branden behöver vi nya containrar för återvinning


För drygt en månad sen eldhärjades återvinningscontainrarna vid Valbo köpstad, och troligen var det väl någon som enbart ville förstöra för andra. Givetvis trodde vi som bor i närheten att det kommer nya på plats snart.

Men icke, vi i centrala Valbo är utan återvinning sen drygt 6 veckor, så jag skulle gärna vilja veta hur Gästrike återvinnare tänker här. Ska vi kasta allt – plåtburkar, glas, wellpapp, papper, kläder, i vanliga soporna? För om vi ska åka in till Gävle eller Sandviken så är troligen inte miljövinsten speciellt stor, om vi måste åka ett antal mil varje gång vi ska återvinna något. Och att åka till Överhärde för att återvinna är ju inte heller bra för den är oftast full, precis som de vid Valbo köpstad brukade vara.

Hoppas att Gästrike återvinnare har en plan, eller de kanske kan informera oss om vi ska kasta allt i vanliga soporna istället.

Ricky Andersson

SVAR DIREKT:

Hej Ricky

Vi förstår att saknaden av återvinningsstationen vid Valbo köpcentrum är stor. Redan innan branden meddelade FTI (Förpackning och tidningsinsamlingen) att de blivit uppsagda från marken och hänvisar alla återvinnare av förpackningar och tidningar till närliggande återvinningsstationer i Valbo: Lundvägen, Skolvägen och Valbovägen 385.

Hur arbetet med att hitta en ny plats går, kan bara FTI svara på. Vill du påtala ett problem eller informera om något gällande återvinningsstationerna kan du kontakta FTI på telefon 0200-88 03 11 eller e-post: kontakt@ftiab.se.

Madelene Åhlström, kommunikatör, Gästrike återvinnarearbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar