Bussresor till Kungsberget pausas: “Har fått tänka om”


I närmare 25 år har Kungsbergsbussen, under olika namn, transporterat skidsugna gäster från Stockholm och Uppsala till deras närmaste skidanläggning Kungsberget.

Med anledning av den nuvarande coronasituationen har det nu beslutats att bussresorna pausas.

– Det känns jättetråkigt. Dels för att bussen är en fantastisk möjlighet för stockholmare och Uppsalabor, dels för att det har varit en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Bussen går på HVO-diesel och samtransport är något vi förespråkar i vanliga fall. I dessa tider har vi dock fått tänka om och det här var ett beslut som vi behövde ta med tanke på rådande restriktioner, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen, i ett pressmeddelande.

Bussbolaget Axelssons står bakom busslinjen, förutom Branäsgruppen.

– Axelssons har gjort ett strålande arbete med att coronasäkra sina transporter och är en viktig samarbetspartner för oss, men som läget är nu vill vi ändå rekommendera alla våra gäster att åka hit i egna fordon med sitt sällskap. Vi tappar på det här beslutet, men det är det värt. Våra gästers trygghet kommer alltid i första hand, säger Anders Kjällström.

Kungsberget har säsongspremiär 28-29 november och Kjällström utesluter inte att bussen kan göra comeback längre fram under säsongen.

– Vi följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger han.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar