Bakslag för Stina Nilsson – alla skidskytte-tävlingar i Sverige stoppas


Den gångna helgen avgjordes Sverigepremiären i Idre. En tävling som drog till stor uppmärksamhet mycket med anledning av att den före detta längdstjärnan Stina Nilsson då gjorde sin första tävling som skidskytt. 

I debuten slutade Nilsson elva i sprinten, dagen efter i distansloppet gick det tyngre och efter tio bom slutade Nilsson på plats 27. 

Nästa helg inleds världscupen i finska Kontiolahti men dit är inte Stina Nilsson uttagen och planen har varit att 27-åringen ska köra tävlingar i Sverige för att skaffa sig mer tävlingserfarenhet på hemmaplan. 

Nästa tävlingstillfälle för Stina Nilsson var tänkt att vara den första helgen i december i Östersund. 

Men nu meddelar skidskytteförbundet att alla nationella tävlingar ställs in fram till och med den 14 december på grund av coronapandemin. 

Därmed står Stina Nilsson utan tävlingar de närmsta veckorna. 

IBU-cupen, nivån under världscupen där Stina Nilsson sannolikt skulle ha inlett sitt internationella tävlande, är inställd fram till nyår och inleds först i januari. 

Skidskytteförbundet meddelar på sin hemsida att beslutet gäller all nationell och regional tävlingsverksamhet, och att den kommer pausas fram till 14 december

Senast den 10 december ska förbundet komma med ett nytt besked om hur fortsättningen blir.

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta expressen

Related posts

lämna en kommentar