Anhöriga är ofta mer försiktiga med smittan än vissa timvikarier


Blir både chockad och arg när jag ser hur vissa timvikarier hoppar mellan olika kommuner och olika SÄBO, hemtjänst och personlig assistans, i dessa tider när vi på grund av ett dödligt virus behöver tänka oss för. Att det dessutom finns vissa timvikarier som inte ens berättar på arbetsplatsen att de arbetar inom flera kommuner/län och flera arbetsplatser på grund av att de inte får göra det för arbetsgivaren då risken för smitta och att sprida den vidare till personer inom riskgrupper är stor, det tycker jag säger en hel del om att inte ta smittspridning på allvar.

Jag kan därför inte försvara oss anställda inom vården när många skriker efter besöksförbud för anhöriga för att på så sätt minska smittspridningen och skydda våra mest sårbara för Covid-19, när jag ser att just anhöriga många gånger är mer försiktig än andra. För det sista de vill är ju att ta med en dödlig smitta till sina nära och kära.

Kanske är jag en gnällspik som inte förstår att även timvikarier behöver betala sin hyra och sina räkningar, men det borde, och måste, finnas en lösning här också för att skydda våra äldre och våra mest sårbara.

Uskan som tar viruset på allvararbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar