Hanna Bennison är tillbaka i landslaget


Först var det en överbelastning i skenbenet och sedan insjuknande hon i covid-19. Rosengårds supertalang har haft en tuff säsong, men var tillbaka inför seriens sista omgångar.

Det räckte också till en plats i landslagstruppen som den 1 december ställs mot Slovakien i en, för Sverige, betydelselös EM-kvalmatch.

– Nu har hon inte spelat speciellt mycket men jag tycker hon varit bra på träning i Rosengård och gjort bra inhopp, säger Gerhardsson om 18-åringens form.

”Hon imponerade på oss”

Sist Bennison fick chansen i Blågult var i träningsturneringen Algarve cup i början av året. Där gjorde hon avtryck direkt.

– Den miljön som hon var i då när vi var i Algarve, och den vi kommer ha mot Slovakien, är ett litet test för henne i hur hon står nu. Men hon imponerade på oss under den perioden när hon var frisk och hel och spelade, så nu är hon i gång fullt träningsmässigt. Det fattas lite speltid och så vidare, vi får se på träningarna här hur hon tar åt sig av den här miljön. Men kvalitativt i full form är Hanna en av våra absolut största talanger. Därför vill vi ha med henne och titta på henne.

LÄS MER: ”Hon gör saker som håller absolut högsta kvalitet”

Sverige är klart för EM 2022expressen

Related posts

lämna en kommentar