Hampus Larsson från Linköpings HC drabbad av nackskada


I lördags möttes Linköping och Frölunda i Saab Arena, en match som göteborgarna till slut vann med 3-1.

Det var i den andra perioden, med två minuter kvar att spela, som Hampus Larsson kraschade in i sargen när han försökte stoppa Lucas Raymond. Frölundas forward transporterade pucken längs högerkanten, vände upp i offensiv zon och fick då Larsson över sig. Båda spelarna brakade in i sargen och smällen tog olyckligt på Larsson, som först försökte ställa sig upp på egen hand. 

Efter att ha ramlat till isen fördes LHC-backen med assistans av lagkamrater och läkare ut till omklädningsrummet och spelade efter det inget mer. Larsson missade också matchen mot Oskarshamn under tisdagen. 

Ett knappt dygn senare meddelar nu Linköping vidden av den skada som drabbat Larsson. På klubbens hemsida går det att läsa att 25-åringen fått en skada på nackkotorna. 

Hampus Larsson om operationen

Under söndagen opererades Larsson. En operation som gick bra, men nu förväntas han bli borta ett antal månader.

– Operationen gick bra. Beskedet från läkarna är att skadan inte kommer ge några framtida men och jag kommer kunna bli helt återställd. Jag vill passa på att säga att personalen på sjukhuset som har hjälpt mig har varit fantastisk.

– Jag mår efter omständigheterna bra. Känseln och rörligheten är bra och jag har kunnat gå, säger LHC-backen.

Hampus Larsson kom till Linköping 2019 sedan han varit med i det Timrålag som åkte ur SHL. Han har tillhört klubben sedan dess.

Nu väntar en rehabtid.

– Rehabiliteringen får ta den tid som krävs, men jag räknar med att vara borta från träningen ett antal månader

Linköpings GM Niklas Persson:

– Vi är väldigt tacksamma och glada över att allting har gått så pass väl som det har gått och att Hampus under dessa omständigheter mår så bra som han gör. Läkarteamet som tagit hand om Hampus har gjort ett mycket bra jobb genom hela den här första tiden.expressen

Related posts

lämna en kommentar