Efter coronautbrottet – Borgarskolan öppnas successivt: “Börjar med årskurs 3”


Borgarskolan stängdes nyligen sedan ett utbrott av covid-19 inträffat bland ett större antal lärare. Sedan den 9 november har gymnasieeleverna skött studierna hemifrån genom fjärrundervisning.

Nu är det klart att skolan kan öppnas igen. Det sker på måndag i nästa vecka. Men det blir en successiv återgång. Under första veckan återvänder alla elever i årskurs 3 samt vissa elever – fordonsprogrammets transportelever och de som går på introduktionsprogrammet – i årskurs 2,

Veckan därpå, vecka 49, återvänder övriga elever i årskurs 2 och under vecka 50 är det dags för eleverna i årskurs 1 att komma tillbaka.

– Det är så här vi planerar det nu men det kan komma att bli förändringar beroende på hur det går, säger Tomas Hartikainen.

Det är efter inrådan från smittskyddsläkaren som det bestämts att skolan ska öppnas i etapper. Det hade ur smittskyddssynpunkt varit riskabelt att låta alla elever komma tillbaka samtidigt.

Tågordningen har gjorts upp utifrån de behov som rektorer och lärare pekat på, enligt Hartikainen.

– Det är rimligt att de elever som har kortast tid kvar på gymnasiet och är inne i en intensiv studieperiod får komma tillbaka först. När det gäller transporteleverna så har de ett pressat schema med övningskörningar som de måste klara av, säger Tomas Hartikainen.

För de elever som nu blir hemma från skolan ytterligare en tid fortsätter fjärrundervisningen.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar