Därför ställs Allmänhetens åkning in i Sandviken – medan Parkbadet är öppet: “Alla gör olika”


Under måndagen kom regeringens besked att begränsa allmänna sammankomster ytterligare till att högst åtta personer får närvara. Då valde Sandvikens kommun att ställa in alla arrangemang såsom konserter och föreläsningar, vilket tidningen tidigare berättat.

Det är Göransson arena som håller i Allmänhetens åkning i Jernvallens ishall och i Göransson arena, men tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningen togs beslutet är ställa in.

– Vi har ju ställt in alla kommunala arrangemang, och allmänhetens åkning betraktar man som ett kommunalt arrangemang, eftersom det är kommunen som står bakom det, säger Kenneth Johansson, kultur- och fritidschef.

Han kan förstå att det väcker frågetecken, eftersom till exempel Parkbadet nu är öppet.

– Jag kan förstå kopplingen, men alla gör olika. Vi har pratat med både Gävle och Hudik, en del stänger och andra inte. Det visar på svårigheterna att tolka och tillämpa det här, säger han.

På torsdag väntas regeringsbeslutet fattas och kommunen är beredd att vidta de åtgärder som behövs, enligt Kenneth Johansson.

– Så fort regeringen har fattat beslutet får vi snabbt se om vi behöver göra några förändringar. Vi har haft många möten och diskussion med nämnden, och håller på och planerar för kommande scenarier.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar