Michael Jordan hatar Isiah Thomas – som är förvånad


The Last Dance som sändes på Netflix i våras fick internationell uppmärksamhet, hyllades stort och blev rejält omtalad. Dokumentärserien handlar om Jordans dominans med Chicago Bulls i NBA på 90-talet, men tar även upp andra delar av legendarens karriär – bland annat svängen till OS i Barcelona 1992 med ”The Dream Team”. 

En av seriens mest omdiskuterade ögonblick är när Jordan får frågor om rivaliteten med Detroit Pistons och kanske främst deras storstjärna Isiah Thomas. 

I dokumentären säger Jordan att ”Jag hatade dem (Pistons) och det hatet lever kvar än i dag”

Han får då frågan om det specifikt gäller Isiah Thomas svarar Jordan: 

”Det finns inte en chans att du kan övertyga mig om att han inte var ett rövhål”

Thomas förvåning över Jordans hat

En som blev förvånad när han hörde Jordans hårda ord var Thomas själv. I en intervju i med Fox Sports podcast Club Shay Shay säger Thomas: 

– Jag hade inte insett att Michael kände så, att han hatade mig, förrän jag såg dokumentären. Jag har aldrig sagt något illa om honom. Vi spelade mot varandra, hans lag vann ibland, mitt lag vann ibland. 

Konflikten mellan de två ledde bland annat till att Thomas, trots att han räknades som en av världens bästa point guard i början på 1990-talet, inte togs ut i ”Dream Team” till OS i Barcelona 92. 

Eller det är vad ryktet sagt, i alla fall. Enligt Jordan själv har han ingenting med petningen av Thomas att göra. 

– Jag respekterar Isiah Thomas talang. För mig är han den bästa point guarden någonsin efter Magic Johnson. Det antyddes att jag hade frågat om honom, men jag nämnde aldrig hans namn, säger Jordan i programmet. 

 

LÄS MER: Här är sanningen om succédokumentären
LÄS MER: Ljudfiler avslöjar lögnen: ”Han går inte att lita på”
LÄS MER: Haveriet: Förlorade 30 miljarder kronor

expressen

Related posts

lämna en kommentar