Fortsatt publiktak på 50 personer i Uppsala län


I slutet på oktober beslutade länsstyrelsen om ett lokalt förbud i länet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare. Ett förbud som gäller oavsett plats, sammanhang eller vidtagna smittskyddsåtgärder, vilket inkluderar allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som hålls på restauranger och andra serveringsställen.

Nu förlängs förbudet till och med 23 november. Slutdatumet är satt i avvaktan på regeringens ytterligare begränsningar om max åtta personer, som kan komma att gälla från 24 november.

– Det är en fortsatt allvarlig situation i länet, både vad gäller smittspridning och belastning på sjukvården. Därför är det inte läge att nu öppna upp för större arrangemang. Utifrån regeringens besked kan vi behöva diskutera behov av ytterligare åtgärder, säger landshövding Göran Enander i ett pressmeddelande.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar