Det händer tisdag 17 november: Föreläsning, träffpunkt med mera


ARRANGEMANG

GÄVLE

Mariakyrkan i Sätra: Kl. 18:30-20:30 Trivselkören. För dig som vill sjunga, men är ovan eller aldrig har sjungit i kör tidigare. Repertoaren är blandad med visor, populära och kyrkliga sånger.

Träffpunkt för seniorer: Kl. 10-12 Sittgympa med fika på Kaplansgatan 10, anmälan obligatorisk tel. 026-17 97 65. Ingen Drop-in. Kl. 13-15 Sittgympa med fika på Kaplansgatan 10, anmälan obligatorisk tel. 026-17 97 65. Ingen Drop-in.

Träffpunkt för seniorer: Kl. 10-12 Träffpunkt för seniorer Brunnsgatan 59 öppet för samvaro med fika. Anmälan obligatorisk, ingen Drop in. Kl. 13-15 Träffpunkt för seniorer Brunnsgatan 59 Sittgympa med fika (max 10 pers) Anmälan obligatorisk 026-179771, ingen Drop in.

Promenad: kl 10:45 Samling utanför Hemlingby kyrka och håller säkert avstånd mellan varandra. Efteråt serveras kaffe utomhus av kyrkans personal.

SANDVIKEN

INSTÄLLT: Föreläsning: Rosa Taikon – om konst och kampen för romers rättigheter. Elin Thomasson, ansvarig för minoritetsfrågor och romskt kulturarv på Hälsinglands museum, berättar om romernas historia i Sverige och om Rosa Taikons konstnärskap och kamp för romernas rättigheter. Gratis biljett finns att hämta fr o m 3 november i Kulturcentrums reception eller på webben https://event.webbiljett.se/sandvikenfh Folkbiblioteket, Kulturcentrum Sandviken kl 19.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

God man: Gillar du ordning och reda? Bli god man! Vi behöver dig. Tack vare dig får flera människor det som de har rätt till. Anmäl ditt intresse på uppsala.se/bligodman Vi bjuder då in dig till en informationsträff. Den är digital i höst på grund av coronapandemin.

TIERP/SÖDERFORS

Promenad: i Kyrkbyn med samling vid Tierpsgården kl 13.

BIO

GÄVLE

Bio 7:an

18:30 Los Lobos

21:00 Guldburen

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

09.00 – 11.00 Seniorradion med Sven Johansson. Reportage från Sätraskogen, möt Kalle som tagit som sin uppgift att hålla motionsstigarna i bästa skick. Och Flemming som ser till att skogens fåglar får bästa omvårdnad. Konsumentråd från Emir Kolic, så får ni pengarna att räcka längre. Sportfronten, Ulf ”Krigarn” Kriström ger sin syn på läget för våra favoritlag. Och mycket annat. Veckans nyhetspanel Karl-Axel Bladh, Vuokko-Vera Boman och Conny Persson.

16.00 – 18.00 Seniorradion med Sven Johansson (repris).

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Galleri Brynästorget: visar Helena Linders utställning ’Som poesi och drama’ med måleri och collage. Utställningen pågår tom. 22/11. Öppet idag kl 10-16. Guidad visning alltid tisdagar, onsdagar, fredagar och helger kl 13. Välkommen – vi försöker hålla avstånd och följer FHM:s rekommendationer!

Länsmuseet: Tillfällig utställning: Sötvatten – en värld av liv, 19 september – 22 november. Glaciärer, älvar, bäckar, åar, våtmarker, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten. En hisnade upptäcktsfärd både över och under vattenytan. Foton och filmer av Johan Hammar. Länsmuseet Gävleborg Södra Strandgatan 20. Öppettider: Tisdag – fredag 11-17. Lördag, söndag 12-16. Måndagar stängt. Fri entré!

Little Art Cakery: Ayesha Shariff (från Pakistan) är vår månadens konstnär på Little Art Cakery. Utställningen pågår till den 22 nov. Kl 12-17 lör och sön, kl 11-16 tis-fre.

Galleri K: ”Resan genom Danmark ”med Peter Kautzky, som visar akvarell i Galleri K. Öppet lördag och söndag 12-15. tisdag till torsdag 12-17. Norra Kopparslagargatan 18.

Kulturhuset: Inger Häll visar Akvarellmålningar och Olja, Kulturhuset Gävle, Hamiltongatan 1. Pågår till 18 november. Öppettider: Må – Fr: 10 – 16, Lö: 10 – 21.

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Konsthallen: Trettio tankar om grafik. Gävle Konstgrafiker 60-årsjubileum! Utställningen presenterar föreningens ca trettio medlemmar, ”Årets blad” genom åren, en gemensam installation och en prova på-verkstad. Fri entré!, Konsthallen (Vi tar ansvar och håller avstånd). Kl 12-17.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar