Caster Semenya överklagar tävlingsförbundet till Europadomstolen


”Vi kommer att ta World Athletics till Europadomstolen”, säger Semenyas advokat Gregory Nott i ett uttalande, utan att specificera ett datum.

Semenya, som vunnit två OS-guld och tre VM-guld på 800 meter, har under lång tid fört rättsprocessen mot det internationella friidrottsförbundet och tidigare fått avslag hos Idrottens skiljedomstol Cas och i schweizisk domstol.

2018 beslutade World Athletics, tidigare IAAF, att Semenya och andra kvinnliga medeldistanslöpare måste sänka sina naturligt höga testosteronnivåer för att få fortsätta tävla på distanser mellan 400 meter och en engelsk mil.

Semenya har sagt nej till att medicineras och missade därmed VM i Doha förra året. Hon ser därmed heller inte ut att komma till start i OS i Tokyo nästa år.expressen

Related posts

lämna en kommentar