Markus Lövberg, 21, vill bli bäst i sin sport


Det har gått ungefär två veckor sedan SM-tävlingarna i boxning i Gävle. 

Där tog det 21-åriga boxningslöftet Markus Lövberg ett SM-silver i 75-kilosklassen, trots att han fick gå upp en viktklass och kämpa för att nå matchvikt. Finalen fick han dock stå över då han inför avgörande matchen inte mådde bra. 

Men lita på att det här bara är början för Malmökillen. Under intervjun berättar han om förebilder som Mike Tyson och Rocky Marciano, det råder inte tvivel om hur långt han vill nå.

– Jag tror inte att man kan syssla med boxning på den här nivån utan att ha höga ambitioner, inte framgångsrikt i alla fall. 

Boxats i England: ”Perfekt land att sticka till” 

Markus Lövberg kom in på boxning när han var 12 år gammal, men då var det mest en hobby. Men tre år senare när han flyttade till Skåne så började han träna med avsikt att tävla. 

Sedan dess har han satsat hårt och bland annat varit på träningsläger i USA, England och Thailand. I England har han även tävlat. 

– Det finns gott om klubbar där och gott om kvalitativa boxare där. Med tanke på att det är ganska nära så är det ett perfekt land att sticka till om du vill ha bra sparring. 

Vill bli världsmästare en dag 

Han vet vad som krävs för att ta sig dit han vill. 

Bland annat så bodde han i en husvagn utanför Sjöbo i över ett år, något Sydsvenskan tidigare har skrivit om. 

– Det är väldigt svårt att hitta boende. Om man vill hyra så går säkert halva din lön till hyran. Man blir inte direkt rikare eller mindre fattig av hyran. För att skaffa kapital så blev husvagnen lösningen. 

Han fick tag på en begagnad husvagn och ställde den på familjeväns tomt. Men sedan fyra månader tillbaka är husvagnen ett minne blott. 

Och gällande framtiden så vet Markus Lövberg vart han vill. 

– Mina drömmar detsamma som alla andra vars aspirationer är att bli bäst. Jag vill sluta upp som en världsmästare som folk kommer ihåg.

LÄS MER: Arsalan, 22, vill bli först att ta svenskt OS-guld
LÄS MER: Linn, 28, trotsar alla tvivel – debuterar som proffsboxareexpressen

Related posts

lämna en kommentar