Galna målsuccén – fem mål i en match | Ettan


SportExpressen har tidigare berättat historien om hur engelsmannen Ashley Coffey, 26, bestämde sig för att flytta till Sverige under 2019 och själv kontaktade klubbar för att få ett provspel. 

Han hamnade i division 2, imponerade och fick chansen med IFK Haninge i Ettan Norra den här säsongen.

En chans som han utan tvekan tagit.

När anfallaren stod för osannolika fem mål i mötet med Berga den gångna helgen innebar det samtidigt att han slog Ekin Buluts målrekord (26) i den norra ettan och är uppe på 27 mål.

Lika många som Salif Camara Jönsson stod för i den södra serien under säsongen 2014.

Men frågan är om inte Coffey redan slagit även det rekordet då han hävdar att ett mål saknas i statistiken.

– Jag tror de fortfarande kollar på det, vi får se om det kommer med eller inte, säger engelsmannen.

Vad säger du om dina fem mål i helgen?

– Redan före matchen kändes det väldigt bra och vi började väldigt, väldigt bra första tio-femton minuterna. Jag har gjort några hattrick i år men aldrig fem i samma match. Och jag borde faktiskt gjort sex, jag missade ett läge i första där jag borde gjort mål. Men man kan ju inte sätta alla.

För att vara ärlig var jag nästan i chock på lördagen, det var inte förrän på söndagen det landade. Det är många som messat och gratulerat.

Med 27 mål på lika många matcher har han slagit igenom på allvar i svensk fotboll.

– Planen när jag kom var att spela så högt upp som möjligt, men jag visste att jag behövde börja i de lägre serierna eftersom jag inte hade visat något tidigare. Jag tror fortfarande att jag har mer att visa och är bara 26 år, jag har mycket tid kvar att spela på en bra nivå, säger anfallaren.

Jagar kvaplats

I tabellen ligger Coffeys Haninge nu fyra med tre poäng upp till BP på kvalplats med två omgångar kvar.

– Jag känner att vi kunde gått för kvalplatsen, det blir tufft nu. Vi behöver vinna de sista två men Brommapojkarna spelar mot Nyköping i nästa match och jag tvivlar på att de tappar poäng. Men vi ska fortsätta de sista två och hoppas att något händer, säger anfallaren.

Han har slagits med Vasalunds Ekin Bulut (22 mål) i skytteligatoppen, en spelare som redan klar för spel med Sirius i allsvenskan nästa säsong.

Ashley Coffey hoppas ta ett liknande steg.

– Jag är förhoppningsfull och har satt mig i ett bra läge, men det är ingenting konkret ännu, säger han om framtiden.

Haninges nästa match spelas 14.00 mot Frej på lördag och sänds på SportExpressen Play.expressen

Related posts

lämna en kommentar