Bucklan lyft – nu riskerar guldlaget Göteborg FC att splittras


Uddevallatjejen har öst in mål för Göteborg FC under tre säsonger och haft en mycket positiv utveckling. Men i år har konkurrensen blivit tuffare och anfallaren har – trots nio fullträffar i år – inte haft en lika självklar plats i startelvan. 

Nu går hennes kontrakt ut och nästa anhalt ser alltså ut att bli de tyska regerande mästarna Wolfsburg, där landslagskompisen Fridolina Rolfö spelar. 

Rebecka Blomqvist.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Agenten: Blir klarare nästa vecka 

Hennes agent Maria Karlsson De Cecco säger så här till GP: 

– Det är inget vi vill eller kan prata om. Under nästa vecka kommer det bli klarare. Men som jag sagt tidigare så har intresset varit stort för henne. Hon har gjort bra ifrån och blir ännu mer aktuell i och med att hon har ett utgående kontrakt. 

Sedan tidigare har klubben förlängt avtalen med Jennifer Falk och Filippa Curmark. Natalia Kuikka har redan skrivit på för Portland i USA och för Emma Koivisto och Vilde Böe Risa är framtiden oviss. Och enligt Aftonbladet är lagkaptenen Emma Berglund mer eller mindre klar för konkurrenten Rosengård. 

Emma Berglund.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Historiskt SM-guld

Göteborg FC – som förra helgen blev svenska mästare för första gången efter 7-0-segern mot Linköping – avslutade seriespelet med att slå Vittsjö med 3-1 hemma på Valhalla IP (Stina Blackstenius 2, Vilde Böe Risa). 

– Vi fick en jättebra avslutning på säsongen, säger Rebecka Blomqvist, som hoppade in med drygt 20 minuter kvar. 

Hur tänker du kring framtiden? 

– Det är inget jag vill diskutera eller resonera kring, säger hon med ett skratt. 

Efteråt fick guldhjältarna ta emot Kronprinssessan Victorias pokal av Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson. 

 

LÄS MER: Skrev historia – nu kan de lämna mästarlaget

Stor genomgång av bottenstriden i Allsvenskan 2020 med Philip Gadd och Noa Bachnerexpressen

Related posts

lämna en kommentar