Kristian Näkyvä målskytt efter cancerhandlingen


För fyra dagar sedan var Örebros Kristian Näkyvä på isen i en match för första gången efter att han diagnosticerades med testikelcancer.

Han fick då ta emot en blombukett från motståndarlaget Växjös lagkapten Erik Josefsson.

– Det tar ett tag innan man kommer in i de vanliga tankarna. Fansens stöd har varit otroligt, så många människor har hört av sig och alla tifon. Det har hjälpt mig mentalt för att komma tillbaka, sa Näkyvä efter matchen.

Kristian Näkyvä med första målet efter cancern

Några ”vanliga takter” verkar också redan vara tillbaka.

Under lördagskvällen satte Kristian Näkyvä nämligen sitt första mål efter comebacken när han gjorde 2-0 mot Rögle.

Matchen inleddes först målmässigt med att Robert Kovacs satte 1-0 till Örebro och strax innan den första perioden var slut slog även Kristian Näkyvä till. 

Han lämnades helt fri och kunde stöta pucken i öppet mål på passning från Oliver Eklind. Det blev ett stort firande med lagkamraterna efter målet.

– Jag kände att jag hade mycket energi som kom ur min kropp där. Jag tror grabbarna var glada också, säger Näkyvä till NA.

Rögle kom tillbaka

Efter Näkyväs mål blev det en svängig match i Behrn arena.

Rögle kom ikapp till 3-3 i slutet av den andra perioden och även i den tredje perioden kom man tillbaka två gånger om. Samuel Jonsson avslutade målskyttet i matchen – som slutade 5-5 – med fem minuter kvar och det blev förlängning.

I förlängningen avgjorde Örebro genom Rodrigo Abols som styrde in ett skott från Borna Rendulic och Örebro fick med sig en extra poäng.

– En tajt match. Vi ledde i stort sett hela tiden men de kom hela tiden bakifrån. Men alla jobbade riktigt hårt för att vinna och till slut fick vi den, säger Kristian Näkyvä.

Alla mål från Örebros seger över Rögleexpressen

Related posts

lämna en kommentar