Färjestad krossade Djurgården med 5-0 i SHL


I det första klassikermötet för säsongen mellan Färjestad och Djurgården hade många på förhand räknat med en tajt tillställning. Det såg hemmalagets Martin Johansson till att det inte blev.

Värmlänningarna rivstartade matchen och i matchens första powerplay kunde 33-åringen enkelt slå in ledningsmålet framför mål efter ett fint förarbete från Daniel Viksten. Målet var Johanssons 100:e SHL-karriären, men långt ifrån kvällens sista. Bara fem minuter senare kom hans 101:a efter en soloåkning från egen zon. 

Innan första perioden hade hemmalaget gjort 3-0 mot ett chanslöst Djurgården som, i sin jakt att väcka laget, valde att byta ut Niklas Svedberg i målet till den andra. 

– Jag tycker att vi har haft några riktigt bra perioder i matcher tidigare också, men den helt klart riktigt bra, säger Färjestads Martin Johansson i C More på frågan om det inte är lagets bästa period för säsongen.

Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson var inte lika nöjd och sågade lagets insats.

– Det är bedrövligt från vår sida. Vi vinner inga närkamper, åker inte tillräckligt med skridskor och ger bort pucken till dem. Börja jobba hårt så tar vi det därifrån, säger Jacob Josefson.

Men målvaktsbytet väckte inte Djurgården. I den andra perioden fullbordade Martin Johansson sin kväll med ett hattrick när han satte 4-0, något som ledde till stående ovationer från de fåtal fans på plats i Löfbergs Arena.

– Det var ovanligt, men det ger energi. Vi gör en stabil match, den första där vi spelar bra i tre perioder, säger Johansson. 

I hemmamålet stoppade Henrik Haukeland samtliga 21 skott och höll sin första nolla i Karlstadklubben i krossen som slutade 5-0.

Highlights: Alla mål från Färjestads krossexpressen

Related posts

lämna en kommentar