Dejan Kulusevskis förklaring till målgesten


Sveriges hopp om att hålla sig kvar i grupp A i Nations League lever i allra högsta grad efter seger mot Kroatien med 2-1. Matchens stora spelare var Dejan Kulusevski.

Juventus-stjärnan stod för en klassaktion i samband med målet när han i steget vände bort en kroatisk försvarare och placerade in 1-0.

– Det var en ganska bra match. Det var jätteskönt med vinst för det behövdes och det var skönt att jag gjorde mål så att jag kunde hjälpa laget att vinna. Så jag är nöjd med både min och lagets insats, säger målskytten efteråt.

I samband med målet stod landslagets nya stjärnskott för en ny målgest.

– Målgesten betyder nummer 44 bara, inget annat, säger Kulusevski och ler.

Kulusevski brukar vanligtvis spela på kanten men har i Juventus också fått chansen i anfallet bredvid Cristiano Ronaldo. Mot Kroatien valde Peter Wettergren och Janne Andersson att låta Dejan spela i anfallet tillsammans med Marcus Berg.

”En fantastisk spelare”

– Jag trivs bättre centralt faktiskt. När jag spelar ytter har jag stor frihet att komma in i mitten men jag kände mig fri i positionen jag hade mot Kroatien också. Jag får otroligt mycket hjälp bakifrån och Marcus Berg vilket gör att jag kan göra det jag är bra på. Ju centralare jag spelar desto mer grejer kan jag hitta på. Jag kan kombinera mig fram eftersom att jag alltid är nära målet, säger han.

Vad säger du om samarbetet med Emil Forsberg?

– Det var bra och det kommer bli ännu bättre. Emil är en fantastisk spelare och det är lätt att spela med honom. Vi fick se prov på det i dag och det blir bättre.

Emil Forsberg håller med och trivs att spela ihop med Kulusevski.

– Det kändes bra. Vi hade bra positionsväxlingar, när han gick ner kunde jag stanna högre upp i planen. Jag tycker vi förstår varandra bra och försöker spela på två touch med kombinationsspel och det lovar gott. Det är bara att bygga vidare på det.

– Med Kulusevski får vi in en spelare som tar bollen framåt, söker kombinationer och vågar. Det är kul och vad vi behöver. Han är inte rädd att ta för sig och det är helt rätt.expressen

Related posts

lämna en kommentar