Alexander Rudd friad från drograttfylla: ”Trodde jag var knarkare”


För drygt två veckor sedan rapporterade en lokaltidning om ett landslagsmeriterad innebandyspelare stoppats i en poliskontroll med spår av amfetamin i kroppen och således misstänktes för drograttfylleri.

I veckan friades han från misstankarna – och kan därmed spela för sin klubb igen. 

Den misstänkte var Storvreta-spelaren Alexander Rudd som nu talar ut om de händelserika veckorna i en intervju med Aftonbladet. 

– Jag har varit med om bedrövligt jobbiga saker i mitt liv, men det går inte att jämföra med det här. Jag har blivit anklagad och dömd av allmänheten för något jag inte gjort, men ändå varit chanslös att försvara mig förrän labbresultat kommit, säger han till tidningen. 

”Jag kände mig så liten”

Det var under söndagen den 18 oktober som han stoppades och togs med till polisstationen. 

– Jag satt på polisstationen i en och en halv timme och fördes sedan till sjukhus. Två sjuksköterskor tog tre rör med mitt blod. Det var märkligt. Jag kände mig så liten. Efteråt gick jag hem därifrån. Sju kilometer.

Nyheten uppmärksammades i media. Upsala Nya Tidning var den enda tidningen som gick ut med namn – vilket har påverkat Rudd i stora former. 

– Alla trodde att jag var en knarkare som hade vinglat fram längs vägen. Det går inte att försvara sig mot. 

Laboratorietestet kom tillbaka helt rent. Därmed är Rudd friad från misstankar och välkommen tillbaka till SSL. expressen

Related posts

lämna en kommentar