Malmö Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt om krismötena


I nästan en timme låste spelarna in sig i torsdags.

Det följdes sedan upp med ett möte på hotellet i Jönköping dagen efter, och ytterligare ett möte i Malmö när man kom hem på fredagen.

– Jag var drivande till att vi skulle få till en förändring. Om man inte ser en förändring på isen när det ser ut så, då är enda vägen att gå att hålla möten. Vissa år som jag varit här har jag önskat att vi hade fler möten, och vissa säsonger önskar jag att det varit färre. Men så länge det är konstruktivt så går vi framåt, säger Alsenfelt.

Har det varit konstruktivt från er spelare i era möten?

– Det har varit från båda hållen. Men det var jag och några till som var drivande till att vi ville ha en förändring i hur vi ska spela. Men det handlar också mycket om att ta ansvar, och prestera när förändringen sker.

Kan du beskriva vad ni förändrar i ert spel?

– Vi behöver komma ur egen zon bättre, enklare, och kommer in med bättre fart i anfallszon. Ingångarna behöver vara bättre.

Malmö vann stort mot Brynäs

Redhawks fick utdelning direkt.

7-2 mot Brynäs speglar kanske inte matchbilden.

Tidigare tränaren Peter Andersson var efter match nöjd med hur hans eget lag presterade.

– I fem mot fem är vi jäkligt bra. Vi gör nog vår bästa match på hela säsongen. Men blir hårt bestraffade, säger han om matchen.

– Men 7-2 kan man förstås aldrig snacka bort, fortsätter han.

”Då hade man fått kicken när man kom hem”

Det var nämligen i powerplayspelet som Redhawks avgjorde matchen. I den spelformen trivs nyförvärvet från veckan Patrik Hersley allra bäst. Hans första vecka i återkomst har varit minst sagt omtumlande. 

– Det har verkligen varit rakt in i en torktumlare. Men det har varit kul och kroppen känns bättre och bättre.

Nu fick du lite utdelning också.

– Helt ärligt så spelar det inte så stor roll. Det var skönare att få en bättre match som lag. Kan jag hjälpa till att vinna med mitt spel så tar jag det alla dagar i veckan.

Hur har veckan varit?

– Jag visste vad jag gav mig in på. Jag såg i tabellen var laget låg. Men jag har inte kommit in med någon ”Vad fan är detta”-attityd. Jag visste v ad som gällde och vad som gäller i denna ligan. För mig har det varit roligt. Det är ett jäkla skönt gäng som kan skilja på allvar och roligt på bussen. Det är inte tal om gnäll, häng eller sura miner. Det hade aldrig fungerat i Ryssland efter en förlust.

Vad hade hänt då?

– Där är det hålla käften och sitta tyst som gäller vid en förlust, annars får man väl kicken när man kommer hem. 

 expressen

Related posts

lämna en kommentar