Liverpools mardröm – Mohamed Salah kvar i Egypten


Det var ett skadedrabbat Liverpool som gick till landslagsuppehåll i hopp om vila. Men det skulle bli värre. 

I veckan åkte backen Joe Gomez på en knäskada under en träning med England och tvingades till operation. Sedan tidigare finns bland annat både Virgil van Dijk och Trent Alexander-Arnold på skadelistan.

Under fredagen kom nästa smäll för tränaren Jürgen Klopp. Inför Egyptens möte med Togo i kvalet till de afrikanska mästerskapen bekräftade det egyptiska fotbollsförbundet att skyttekungen Mohamed Salah testat positivt för covid-19.

– Spelaren har inga symptom. De andra i laget har testat negativt, skrev förbundet i ett uttalande.

Stjärnan testade positivt även efter det andra testet, något som gör att han enligt landets restriktioner måste hållas isolerad. Frågan är nu när 28-åringen kan återvända till England. Enligt Evening Standard måste nämligen Salah uppvisa ett negativt test innan han får lämna Egypten. 

Den 22 november ställs Liverpool mot Leicester i en tidig seriefinal och tre dagar senare möter laget Atalanta i Champions League. Både mötena riskerar en coronasjuk Salah nu att missa. expressen

Related posts

lämna en kommentar