Malmö Redhawks spelare låste in sig för krismöte


Malmö hade inget att hämta borta mot Örebro under torsdagskvällen och hemmalaget tog en säker seger med 6-2.

Då lämnade inte spelarna omklädningsrummet på ett bra tag – i ungefär en timme stängde de in sig utan sina ledare innan de kom ut igen.

– Det är piss, så klart. Vi ligger sist och spelar dåligt. Så det är inte så jävla bra, säger Fredrik Händemark efter mötet.

Tabellen ljuger inte, va?

– Nej. Det gör den inte.

Varför ser det ut på det sättet?

– Satt jag på de svaren hade vi inte legat där. Det är en bred och stor fråga. Men någonting måste hända. Vi måste förändra något. Det är inget snack om det, annars kommer vi fortsätta att förlora. 

Händemark: ”Det är inte bra nog”

Fredrik Händemark säger att det som sades på mötet ”stannar där inne”.

– Vissa frågor måste komma upp. Det är känslor och vissa saker måste tas upp direkt. Men som jag sa, det som sades där inne, stannar där inne.

Vad kan du peka på rent konkret som kan bli bättre?

– Äga pucken mer. Vi måste våga spela mer och äga den mer. Vi ger bort och jagar. Man är helt slut efter matcherna. Men ändå känns det inte som att man uträttar ett piss. Får man spela och inte jaga bränner man inte lika mycket energi.

– Jag vill helst slippa sådana möten. Men det här gör vi för att vi vill vinna, för att vi ska bli bättre. Om det är hård jargong eller inte spelar ingen roll. Alla vill vinna för Malmö. Då ska det vara hårt, ärligt och rakt. 

Du är självkritisk. Hur ser du på din egen inledning av säsongen?

– Som laget. Det är inte bra nog. Allt kan bli bättre. När vi ligger där vi ligger och vi spelar så här, så finns det inte så mycket positivt att ta fram.

Fagervall: ”Klart jag känner press”

Under matchen befann sig den assisterande tränaren Jesper Mattsson på läktaren. Huvudtränaren Joakim Fagervall erkänner att laget befinner sig i en poängmässig kris men tycker inte att det draget var någon krishantering.

– Det kan jag hålla med om till hundra procent men just den situationen tycker jag inte är en krishantering. Situationen att vi har vunnit en av de sista nio matcherna är för dåligt helt enkelt, det är inte bra nog.

Känner du någon press?

– Det är klart jag känner press. Jag är ansvarig för laget så det är självklart. Det har jag gjort från dag ett innan vi ens började spela och det är ju ännu större nu. Självklart.

Fagervall tycker att Örebros spel med puck i matchen var på ”enormt hög nivå”

– Skulle jag summera det kort kan jag säga att vår mittenakt är helt avgörande för resultatet. Jag tycker vi har en bra inledning och tävlar på alla sätt i den första perioden och hade vi fått sätta en tvåa när vi har stolpe-stolpe hade kanske matchen sett helt annorlunda ut. Tredje perioden går helt till Örebro.

Malmö ligger sist i SHL och har tagit åtta poäng på 13 matcher. 

LÄS MER: ”De vinner inte på grund av sig själva”
LÄS MER: Superformen – tar femte raka segern
LÄS MER: Jumbon agerar: Nu petas han ur båsetexpressen

Related posts

lämna en kommentar