Guide och tips till omgången 14 november


ANNONS: Spela Stryktipset med Expressens superexperter  

ANNONS: Köp andel i expertens 1 152-raders  

BÄSTA JACKPOTSPIKARNA

Vass insats borta – nu blir det seger

1. Sverige–Kroatien 1

Sverige kvitterade och styrde matchen när Kroatien fick in sitt segermål i första mötet. Janne Andersson är så pass skicklig taktiskt att han kan ta fram hur och varför man fick matchen dit. Kroatien är inte alls lika bra borta.

Mancini har fått ordning på Italien

10. Italien–Polen 1

Om man ska välja en favorit på kupongen bland storlagen så är Italien mitt förstaval. Laget spelar med en sådan självklarhet och gnista sedan Mancini tog över.

Talangfullt Norge bra spik trots bortaplan

13. Rumänien–Norge 2

Norge fullkomligt körde över Rumänien på hemmaplan. Resultatet 4–0 var i underkant och även om Rumänien kan spela bättre så är det inget vidare fotbollslag i dagsläget. Det vi fick se i matcherna mot Sverige sa en hel del om vart man befann sig i truppbygget. Norge är ett landslag på framfart med flera nutida och blivande storstjärnor. Tvåan till just nu blygsamma 43% spikas!

JACKPOTSKRÄLLARNA

Ericsson nyckeln till poäng för Färöarna

7. Lettland–Färöarna 1X2

Färöarna saknar visserligen några viktiga spelare till det här mötet men det är ett landslag som går framåt. Framförallt tror jag på deras tränare Håkan Ericsson som var tränaren som bar Sverige fram till U21-guldet. Lettland imponerade inte i veckan, pensla på!

Pressat topplag kan bjuda på kontringsytor

8. Sylvia–Frej 12

Sylvia har varit det bättre laget sett över hela säsongen men Frej har en hög högstanivå och om allt klickar kan man mycket väl slå Sylvia. Hemmalaget behöver gå för segern vilket kommer öppna upp ytor för kontringar.

Mer balanserat Ryssland får utgångstipset

12. Turkiet–Ryssland X2

Turkiet kryssade sin femte raka match i veckan. Man har inte lyckats hitta rätt tränarmässigt. Det är ingen tvekan om att truppen är framtung sett till kvalité. Då tycker jag Ryssland är ett mer välbalanserat lag. Därför får också gästerna mitt utgångstips i det här mötet.

ANNONS: Spela expertens 1 728-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Sverige–Kroatien 1

Nyckelmatch för Sverige om man vill hålla sig kvar i högsta gruppen. Det som faktiskt talar för en svensk seger är defensiven. På hemmaplan släpper Sverige till ytterst få mål i tävlingsmatcher. Kroatien har haft enorma problem att organisera sin defensiv sedan VM-slutspelet 2018. I veckan spelade man exempelvis 3–3 mot Turkiet.

2. Portugal–Frankrike 1

Portugal vann planenligt enkelt hemma mot Andorra i träningsmatchen tidigare i veckan. Frankrike hade det inte riktigt lika enkelt mot Finland. Det blev en praktskräll och allt eftersom Deschamps bytte in sina stjärnor en efter en så växte Finland minut för minut. Det var ett fantasilöst Frankrike. Mbappé är fortfarande osäker på om han kan spela på lördag.

3. Tyskland–Ukraina 1

Tyskland valde att rotera i elvan mot Tjeckien men resultatet var ändå oroväckande. Tjeckien var stundtals det bättre laget under andra halvlek. Löw har fått en hel del kritik för hur Tyskland spelat på sistone. Sett till spelarmaterialet han förfogar över så ska man spela betydligt bättre. Ukraina skrällde hemma mot Spanien förra omgången. Ny skräll på lut?

4. Schweiz–Spanien 2

Spanien vann hemmamötet knappt med 1–0 efter ett tidigt mål från Sociedad-spelaren Oyarzabal. Spanien var det bättre laget då men det skiljde inte mycket. Nu spelas matchen på Schweiz hemmaplan. Även om Schweiz kommer från sex matcher utan vinst så får man se till motståndet man mött. Jag vill se var tvåan landar till slut, men gardera vid över 50%.

5. Cypern–Luxemburg 1

Luxemburg kliver in som knapp favorit på bortaplan till det här mötet. Trots Cyperns dåliga form kan jag tycka det är lite konstigt. När lagen möttes i Luxemburg tidigare i gruppen vann hemmalaget med 2–0 efter två tidiga mål från Sinani. Det känns vidöppet på förhand i en match där defensiven kommer att ligga i fokus. Kupongens mest klara helgardering.

6. Azerbajdzjan–Montenegro 2

Ser man till spelartrupperna är det här en match som Montenegro bör vinna. Båda nationerna spelade 0–0 tidigare i veckan men då luftades bänkspelare. Om vi ska gå på tidigare möten i gruppen vann Montenegro hemmamötet med 2–0. Nu är visserligen mittbacken Simic avstängd men i övrigt ser truppläget klart bättre ut för Montenegro nu än då.

7. Lettland–Färöarna 2

Som jag var inne på förra samlingen så är Färöarna en nation på väg framåt. I truppen finns flera spelare i Skandinavien samt tyska ligasystemet. Gästerna har tre segrar och en oavgjord på sina fyra senaste tävlingsmatcher. Noterbart att tre senaste matcherna emellan Färöarna och Lettland har slutat med kryss. Tvåan är en potentiell kupongrensare.

8. IF Sylvia–IK Frej 2

Sylvia har stått för en bra säsong med hela 52 gjorda mål framåt efter 27 omgångar. Det skiljer bara tre poäng upp till BP på kvalplatsen. Hemmalaget kommer dock från en rejäl smäll borta mot Karlstad. Sylvia förlorade med hela 1–6. Frej vann senast men är väldigt ojämnt. Det räcker med att plocka med ettan och tvåan.

9. Belgien–England 1

Både Ings och Phillips saknas i Englands trupp på grund av skador. Foden är tillbaka igen efter den interna avstängningen. Även Alexander-Arnold och Ward-Prowse tvingades lämna sena återbud för England. Lukaku förväntas vara frisk och kunna spela igen för Belgien men Hazard missar mötet. Belgien tappade ledningen senast när lagen möttes i England.

10. Italien–Polen 1

Det är två nationer som visat storform senaste två åren. Polen har en förlust på sina tio senaste matcher. Italien har 20 raka utan förlust. Man kan inte säga annat än att Mancini gjort succé sedan han tog över. Just Mancini ser ut att missa mötet pga Covid. Italien är ett potentiellt spikförslag om ettan landar under 60%, gardera annars.

11. Wales–Irland 1

Det är två väldigt defensivt balanserade lag där fasta situationer och individuell kvalité är nyckeln offensivt. Baserat på form och talang i truppen ska Wales vara favorit. Inbördes har Wales kryssat en och vunnit två i Nations League mot Irland. På en favorit-betonad kupong kan det ändå vara värt att plocka med tvåan till runt 16% i nuläget.

12. Turkiet–Ryssland 2

Turkiet var involverat i ett riktigt målfyrverkeri i veckan mot Kroatien. Matchen slutade 3–3 efter att den svängt fram och tillbaka. Vi kan räkna med en helt ny elva till lördagen och en betydligt mer cynisk inställning till matchen. Turkiet har kryssat sina fem senaste. När lagen möttes i Ryssland slutade matchen 1–1. Plocka med krysset!

13. Rumänien–Norge 2

Efter uttåget mot Serbien i EM-kvalet har Norge repat sig genom att vinna två raka matcher mot Nordirland och Rumänien. Man lyckades dessutom hålla nollan i båda matcherna. Dispyten mellan Lagerbäck och en av Norges stjärnor, Sörloth, ska vara löst. Han är tillbaka med i truppen igen. För mig är Norge den mest spelvärda spiken på kupongen.expressen

Related posts

lämna en kommentar