Frölunda vann mot Färjestad i SHL 2020/2021


Frölunda dominerade första perioden hemma mot Färjestad.

I den första periodpausen var ledningen 3-1 efter att Joel Lundqvist nätat i sin första match efter att ha blivit frisk från covid-19.

– Absolut, det var skönt. Inledningsvis kände jag mig pigg och fräsch, säger Lundqvist om att göra mål direkt efter sin sjukdom.

Han hade en startsträcka för att ta sig tillbaka. 

– De tre-fyra första dagarna var jag seg, jävligt trött och så. Men sen klingade det av och man kunde börja träna själv och sen komma tillbaka in i laget igen, berättar han och fortsätter:

– Men det är klart, man vet inte riktigt var man står, har bara tränat en gång med laget. Det kändes bättre än jag trodde.

Lundqvist tryckte in 1-0 från nära håll och efter en kvittering från Victor Ejdsell såg Theodor Lennström och Robin Álvarez att Frölundas ledning var två mål stor.

Färjestad kom tillbaka i matchen

Robin Álvarez gjorde också mål i inledningen av den andra perioden och det såg ut som att Frölunda skulle gå ifrån matchen med en storseger men då var det Färjestad som tog tag i taktpinnen i stället.

Laget bytte målvakt – Henrik Haukeland kom in och Arvid Holm gick ut – och tio minuter senare hade man nästan kontakt. Daniel Viksten gjorde sitt tionde mål för säsongen när han fick pucken nära kassen och bara 18 sekunder senare sköt han in säsongens elfte mål från distans.

– Starten är väl sisådär när vi släpper till ganska mycket. Men sista halvan av perioden börjar vi trycka på och få lite längre anfall, konstaterar Viksten i C More i den andra andra periodpausen.

Experten Sanny Lindström var imponerad av Färjestads andra period i C Mores studio.

– När det går bra kan det gå riktigt bra. När det går dåligt kan det se klappkasst ut. De har en låg lägstanivå, säger Lindström.

”Vinner – men inte på grund av sig själva”

Men trots att Färjestad kom i gång blev det inte någon lyckad slutforcering i den sista perioden som slutade mållöst. Frölunda höll därmed undan och tog sig upp på 32 poäng i den haltande tabellen som man leder en poäng före Rögle. Färjestad har 19 poäng.

Färjestads tränare Johan Pennerborn var frustrerad efter matchen. 

– Totalt sett rättvis Frölundaseger. Roger sa sist vi var i Karlstad att vi vann en attitydseger. Jag tycker Frölunda gör det i första i dag. Vi saknar smartness och tar dåliga utvisningar. Sen rycker vi upp oss i spelet efter deras 4–1-mål. Men vi behöver vara skarpa i powerplay för att vinna och det var vi inte i dag, säger Pennerborn.

I C Mores intervju efter matchen menar han att laget gav bort segern. 

– Frölunda vinner rättvist men inte på grund av sig själva, säger Pennerborn. 

LÄS MER: Jumbon agerar: Nu petas han ur båset
LÄS MER: Leksands drömstart: ”Det är imponerande”expressen

Related posts

lämna en kommentar