Elitserien för herrar och damer stängs


Förbundet skriver i ett pressmeddelande att inget lag i de tre serierna kommer att uteslutas på grund av sportsliga kriterier säsongen 2020–2021. Däremot kommer uppflyttning till dessa serier att kunna göras. Vilket betyder att serierna säsongen 2021-2022 kan ha fler lag.

”Genom ovanstående beslut är det upp till varje enskild förening att besluta om man skall spela match eller inte och tillsammans med motståndaren besluta om ny matchtid eller WO (walk over). Vid tvist är tävlingskommittén (TK) beslutande organ.” skriver förbundet.

Flera klubbar i allsvenskan herr har under veckan riktat kritik mot förbundet. På grund av risken för smittspridning krävde flera klubbar att seriestarten skulle skjutas upp. Detta då många lag behöver resa långt, ofta med kollektiva färdmedel, för att ta sig till matcher.

Samtidigt väljer förbundet att pausa allsvenskan dam, division 1 och underliggande verksamheter samt ungdomsverksamhet till den 2 januari 2021. Träningar får genomföras för ungdomar födda 2005 eller senare.

”Bakgrunden till våra ställningstaganden är att vi så långt det är möjligt vill ta ansvar för vår sport och dess utövare och i detta innefatta den påverkan det kan ha på den samhälleliga utvecklingen.” skriver förbundet.expressen

Related posts

lämna en kommentar