Dybbans guide till jackpotomgången 14 november


ANNONS: SPELA EXPERTENS 64-RADERSSYSTEM 

Det är landslagsfotboll över två dagar som gäller på Stryktipset denna helg. De åtta inledande matcherna spelas på lördag och resten på söndag. 

I dessa corona-tider är det en lurig uppsättning då tilltänkta elvor och odds kan ändras totalt från en dag till en annan. Jag tänker därför försöka gå hårdare på dragen under lördagen för att ha råd med fler streck till den läskiga andra dagen där man tvingas sitta fast i sin båt och inte kan ta tillvara på någon info efter inlämning. 

■■ På tal om Corona så är Sverige – Kroatien i match 1 en hyperintressant tillställning. Inte bara för att Sverige måste gå för tre poäng för att inte åka ur gruppen, utan för att Vida klev av träningsmatchen mot Turkiet i veckan i halvtid. Anledningen? Den kroatiska backen fick testsvar om bekräftad corona. Innan dess hade Vida hängt på nära håll med stora delar av laget. Kan det smälla till med fler positiva tester under lördagen? Inte omöjligt. 

Oddset på Sverige har redan börjat sjunka och jag tror det kan fortsätta ner. Lägg därtill att Lovren redan är avstängd och vassa lirare som Rebic och Kramaric är skadade för Kroatien. Sverige kommer i sin tur komma med i stort sett bästa elvan, som det ser ut, där ingen av de startande från den usla Danmarks-matchen kommer inleda. 

Jag tror Sverige hade haft bra chanser till vinst även mot ett ordinarie Kroatien, nu känns ettan faktiskt som en liten bomb. Jag spikar Blågult! 

■■ Efter Spaniens oväntade förlust borta mot Ukrainas reservlag så har Grupp 4 blivit helt öppen igen. Och här väntar en tuff uppgift i match 4 för ett Spanien som inte imponerat på mig. Detta nya unga Spanien har som vanligt ett stort bollinnehav men är alldeles för ineffektivt och skapar för få bra chanser. Två mål på de fyra senaste landskamperna är ett resultat av det. 

Schweiz mötte ett reservbetonat Belgien i veckan och var faktiskt det bättre laget, men tappade ändå ledningen och föll med 1–2 borta. Alplandet har dock visat flera gånger om att de kan stå upp mot stornationerna och har bland annat tagit poäng mot Tyskland två gånger om i den här gruppen. På hemmaplan har de dessutom inte förlorat en tävlingsmatch på evigheter. 

Här är det full gardering som gäller och är man riktigt fräck kan det till och med vara läge att chansa bort favorittvåan som troligtvis kommer bli lite för högt streckad. 

ANNONS: SPELA STRYKTIPSET MED EXPERTERNA 

■■ Som katten inslängd bland hermelinerna har en match från vår inhemska Norra Ettan fått plats på kupongen i match 8. Det är den enda drabbning där vi faktiskt har möjlighet att ta del av de sena oddsförändringarna och startelvor då den startar 16.00.

Unga Sylvia har tappat farten på slutet, fem poäng på de fem senaste matcherna gör att det nu ser svårt ut att lösa en kvalplats uppåt. Chansen finns dock och det är bara tre poäng som gäller här för Norrköpings-laget. Full fart framåt alltså, och så har det varit hela säsongen vilket resulterat i många mål åt båda håll. 1-6 senast borta mot Karlstad visade bland annat Sylvias ojämna prestationer. 

Frej, Hammarbys farmarlag, har haft en halvdan säsong men sitter på en av seriens bättre offensiver när det stämmer. Har absolut chansen att kontra bort ett Sylvia med bara en växel här. 

Gubbgarderingen (etta-tvåa) känns helt given här, där den lågt streckade tvåan måste med till varje pris. 

■■ När det gäller matcherna under söndagen tycker jag att match 11 sticker ut lite. Wales gjorde ingen vidare insats hemma mot USA i veckan (0-0). Med Ramsey skadad och Bale tveksam (han spelade inte mot USA) så är det ingen vidare stjärnglans över Wales som mestadels består av spelare från The Championship. 

När det nu väntar derby mot ett Irland som håller truppmässigt en liknande nivå är det orimligt att ettan streckas upp till en så stor favorit som 60%. Läge att ta med strecken till höger som rensar fint.  

■■ I övrigt. Nations Leagues blåbärs-matcher, match 5-7, kommer sannolikt bli målsnåla och tighta tillställningar alla tre. Här möts lag som är vana att backa hem och har ett rätt så organiserat försvarsspel, men inte har några nycklar framåt. 

0-0 och 1-1 är gångbara resultat. Den som gör mindre system och vill spara pengar kan absolut kika på eventuella spikkryss. 

• • •

ANNONS: SPELA EXPERTENS 864-RADERSSYSTEM 

• • •

SKRÄLLEN

IK Frej (match 8)

Två lag, som det ofta luktar himmel eller pannkaka om, drabbar samman i Norrköping. Det kommer bli en frejdig anfallsglad fotboll med många mål. Unga Sylvia är inte att lita på och Frej är kompetent. Tvåan runt 15% måste med. 

SPIKEN

Sverige (match 1)

Det är inte ofta hjärna och hjärta kan mötas i en perfekt symbios när det gäller spel. Men ibland händer det och denna lördag är en sådan dag. Sverige är en häftig spik mot ett sargat Kroatien som faktiskt inte imponerat nämnvärt sedan VM-silvret. 

FAVORIT I FARA  

Spanien (match 4) 

Jag har inte varit särskilt imponerad av detta unga Spanien på slutet. De äger mycket boll, men är ineffektivt och kommer inte till särskilt många klara målchanser. Schweiz är solitt hemma och är tungt att möta. Ingen lätt uppgift för Spanien som är en favorit i fara.expressen

Related posts

lämna en kommentar